Vajdaság
Ada: Vigyázzunk egymásra!

Ada község rendkívüli helyzeteinek törzskara a napokban megtartott ülésén ismét a korlátozó intézkedések bevezetéséről döntött. Elrendelték, hogy a polgároknak a közintézmények zárt helyiségeiben kötelező a védőmaszk, a kézfertőtlenítő használata és a legalább egyméteres fizikai távolságtartás.

A hétvégén Ada község rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskara a romló járványügyi helyzet és a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt korlátozásokat fogalmazott meg a polgárok számára. A lakosság számára a közintézményekben kötelező védőmaszkot és kézfertőtlenítőt használni, és távolságot tartatni.

Közlemény szerint a koronavírus terjedésének akadályozása érdekében más alkalommal is ajánlatos a zárt helyiségben maszk viselése. Az orrot és szájat elfedő maszk használata ugyanúgy az utcán is ajánlatos, ahol több ember tartózkodik. Javasolják a gyakori és alapos, szappanos kézmosást. Kerülendő az arc, a száj, az orr és a szem érintése,és a kézfogás. A beszélgetőtársakkal legalább 1 méter távolságot ajánlatos megtartani. A belső zárt tereket gyakran kell szellőztetni, főleg ahol több ember megfordul.

A törzskar tájékoztatása szerint a Covid-19 légzőszervi betegség tünetei a magas láz, a tartós köhögés, a mellkasi fájdalom és a légszomj, s ezek jelentkezésekor azonnal hívják a kezelőorvosukat, éjszaka pedig a mentőszolgálat telefonszámát, ahonnan további utasításokat kaphatnak. A fontos telefonszámok: 024/851-272 vagy 194.

A különböző munkahelyeken a vállalkozóknak ajánlják a felsorolt megelőző intézkedések alkalmazását. A mostanában tervezett rendezvények és összejövetelek elhalasztása is szintén kiemelten ajánlott mindaddig, amíg a vírusfertőzés terjedésének veszélye elmúlik. Minden étteremnek, kávézónak, banknak, vendéglátó-ipari létesítménynek, boltnak és a lakossággal közvetlen kapcsolatba kerülő gazdasági tevékenységet folytató vállalkozónak javasolják, hogy rendszeresen végezzék a kilincsek, a fémfelületek, a korlátok és minden egyéb gyakran érintett felület fertőtlenítését. A törzskar javaslata szerint fontos lenne az összes külföldi és belföldi utazás elhalasztása, amíg a COVID-19 fertőzés veszélye el nem csökken.

Ada községben az elmúlt időszak gyakorlatához hasonlóan a jogi és magánszemélyek is kaphatnak fertőtlenítőszereket. Ezeket a szereket nagyobb mennyiségben 9 és 12 óra közözz vehetik át az adai strandfürdő hátsó bejáratnál. A kisebb mennyiséget igényelők pedig az üres flakonnal jelentkezzenek az adai tűzoltólaktanyában,

A rendkívüli helyzetek törzskarának értesítése szerint Ada községben július 13-án, hétfőn kezdik meg a közterületek fertőtlenítését. A közintézményekben és közterületen lemondanak minden tömeges eseményt.

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2020. JÚLIUS 14. [ 9:13 ]

Na most akkor kötelező , vagy ajánlott a maszkviselés? Csak mert ahány forrásból tájékozódik a polgár, annyiféleképpen van értelmezve az előirás. De mit is várhatnánk, mikor országos szinten is ugyanez a helyzet, " vak vezet világtalant".


A hódsági Magna Seating gyár első váltásban dolgozó alkalmazottai egyórás figyelmeztető sztrájkot tartottak ma reggel. A szakszervezet azt állítja, két dolgozó és 4 családtagjuk a koronavírus következtében halt meg, s ezért követelik, hogy minden dolgozót teszteljenek le. A sztrájkoló dolgozók reggel hat órakor nem...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 10:56 ]
A hódsági Magna Seating gyár első váltásban dolgozó alkalmazottai egyórás figyelmeztető sztrájkot tartottak ma reggel. A szakszervezet azt állítja, két dolgozó és 4 családtagjuk a koronavírus következtében halt meg, s ezért követelik, hogy minden dolgozót teszteljenek le. A sztrájkoló dolgozók reggel hat órakor nem...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 10:54 ]
A legfrissebb információk szerint az újvidéki kórházakban összesen 241 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, ami 11 pácienssel kevesebb, mint tegnap. A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 218 páciens fekszik koronavírus-fertőzés miatt, míg a péterváradi katonakórházban 23 pácienst kezelnek. A klinikai központ...
2020. AUGUSZTUS 9.
[ 20:09 ]
Beolvasás folyamatban