Vajdaság
Szabadka: Újabb haláleset

Egy 73 éves férfi a járvány újabb áldozata. A Szabadkai Közkórház hétfői közleménye szerint az Észak-bánáti Körzetből származó páciens a Covid-fertőzés következményeibe halt bele. Pénteken is meghalt egy férfi, akit ugyancsak az Észak-bánáti Körzetből vittek a szabadkai kórházba. Ő 58 éves volt. Egyik esetben sem tették közzé, hogy pontosan melyik településeken éltek az áldozatok.

Az elmúlt 24 órában a kórház speciális rendelőjében 17 vizsgálatot végeztek el, 5 személyt tartanak bent hosszabb kezelésre. Hét beteget hazaküldtek, akik házi karanténban lesznek.

Jelen pillanatban 94 koronavírus fertőzöttet kezelnek a szabadkai kórházban. Csupán lassan csökken a fertőzöttek száma. Intenzív ellátást 7 beteg kap, négy embert géppel lélegeztetnek.

Újabb egészségügyi dolgozó nem kapta el a fertőzést.

A Szabadkai Közkórház értesíti a Covid-páciensek hozzátartozóit, hogy szeretteik állapotáról minden nap (beleéretve a hétvégéket is) 15.00 és 16.00 óra között érdeklődhetnek a 024/555 222-es telefonszám következő mellékein:

Covid-intenzív osztály: 343-as mellék

Covid-járvány osztály: 261-es mellék

1-es Covid-központ: 484-es mellék

2-es Covid-központ: 290-es mellék

Szabadka Város Rendkívüli Helyzetek Törzskarának hétfői közleménye szerint a járvány kitörése óta Szabadkán 310-en betegedtek meg, az Észak-bácskai Körzetben 384 a fertőzöttek száma.

Eddig Szabadkán 12-en hunytak el a fertőzés következtében, körzeti szinten 2-vel több a halott. Péntektől hétfőig öten hunytak el az Észak-bácskai Körzetből (nem számítva az észak-bánsági áldozatokat). A szabadkai áldozatok között három idős asszony volt: 98, 87 és 84 évesek, illetve egy 71 éves férfi. Az ötödik áldozat a körzetből egy 76 éves topolyai férfi.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködve a Magyar Szó Lapkiadó Kft-vel a gyermek- és diáklapok népszerűsítő körútja során eljutották Muzslyára is a kiadványokat, így a Mézeskalács, a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság legújabb példányát a kezükbe vehették a muzslyai diákok. Molnár Attila, az MNT tagja, a Szervó Mihály...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 18:03 ]
A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése elnevezéssel tartottak ma tanácskozást Szabadkán, a Városháza dísztermében. A tanácskozást, amelyen az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Opti-Bike projektum eddig elért...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:11 ]
Újvidéken 250 koronavírussal fertőzött személy van, Vajdaságban pedig 594, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet azzal az értékeléssel, hogy bizonytalan a járványügyi helyzet a tartományban. Az egészségügyi intézmény egy hónap után most közölt először adatokat az újvidéki és a tartományi járványügyi...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:05 ]
Beolvasás folyamatban