Vajdaság
Gojković: Vajdaságban több személyt engednek ki a kórházból, mint amennyi bekerül

Vajdaságban folyamatosan csökken a kórházi ellátásra szorulók száma, vagyis több személyt engednek ki a kórházból, mint amennyi bekerül, jelentette ki Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár.

„Jelenleg az összes vajdasági kórházban megközelítőleg 720 személyt ápolnak. Azért fogalmaztam úgy, hogy megközelítőleg, mert ez a szám percről percre változik, és mivel egyesek szeretik összevetni a jelentéseket, akkor megtörténhet, hogy nem vág egybe minden számadat, hiszen ez folyamatosan változik”, magyarázta Gojković.

Elmondta, hogy Vajdaságban nő a nem covid-páciensek száma.

„Jelenleg ez a szám megközelíti a 2.000-et, vagyis a koronavírus-fertőzöttek mellett a nem covid-pácienseket is ápoljuk”, tette hozzá az egészségügyi titkár.

Arra is emlékeztetett, hogy a tüdőgyógyászati intézet, az onkológiai intézet, valamint a szívgyógyászati intézet a kezdetek óta működik.

„Ha összevetjük az onkológiai intézetben elvégzett műtétek számát tavaly júniusban és idén júniusban, akkor láthatjuk, hogy a két szám szinte megegyezik, viszont most sokkal több személy kapott sugárterápiát, mivel van két új gépünk, amelyeket márciusban helyeztünk üzembe”, mondta Gojković.

Közölte azt is, hogy Vajdaság minden kórházában működik a sürgősségi beavatkozás, mivel a nagybecskereki tüdőkórházon kívül, az összes többi kórházban fogadják a nem covid-pácienseket is. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2020. AUGUSZTUS 7. [ 9:19 ]

Ha valaki szülni megy, akkor egy helyett legalább kettő ember jön ki...


Versec: Mégsem fojtották meg a kisbabát - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 12:07 ]
Egy egyhónapos kisbaba holttestére bukkantak a Versec községbeli Fürjes faluban. Az első, nem hivatalos információk szerint a babát megfojtották. A gyermek holttestét egy családi házban találták meg, látható sérülések nélkül, de a pancsovai Felső Ügyészség által elrendelt boncolás megállapította, hogy a kisbaba...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 10:08 ]
A begaszentgyörgyi Agroživ valamikor több mint ezer dolgozót foglalkoztatott, és ez volt a község legnagyobb vállalata. Problémáik akkor kezdődtek, amikor gazdasági visszaélések gyanúja miatt letartóztatták a társaság csaknem teljes vezetését, összesen 19 embert. A hosszan elhúzódó bírósági eljárásban azonban nem...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 16:49 ]
A muzslyai Don Bosco Családok Egyesületének tagjai ma vehették át azokat a könyvadományokat, amelyeket az anyaországból kaptak. Hozzájuk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által kerültek el a kiadványok, amelyet a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított a családszervezeteknek, a KCSSZ...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 19:42 ]
Beolvasás folyamatban