Vajdaság
Gojković: Vajdaságban 700 alá csökkent a fertőzöttek száma

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár reggel kijelentette, hogy Vajdaságban 700 alá csökkent a koronavírussal fertőzöttek száma. Szerinte „ezzel a számmal elégedettek lehetünk, hosszabb idő után”.

„Hosszabb idő után elégedettek lehetünk. A Klinikai Központban ma reggel 244 beteget kezeltek, ez kevesebb a tegnapi számnál. Tizenhatan továbbra is mesterséges lélegeztetést kapnak”, mondta a titkár.

Emlékeztetőül: Gojković tegnap kijelentette, hogy csupán Újvidéken kb. 1.800 aktív esetet tartanak számon, a Vajdasági Közegészségügyi Intézet pedig hétfőn azt közölte, hogy Vajdaság többi részében még kétezren vannak.

„Mindez egy pillanat alatt megváltozhat, ha a koronavírus megjelenik egy szociális védelmi központban, idősek otthonában, ha nem tartjuk magunkat az óvintézkedésekhez, mert az a pandémia elleni harc leghatékonyabb eszköze”, mondta ma Gojković.

Szerinte az a legfontosabb, hogy aktívan együttműködjünk az európai és nemzetközi tényezőkkel, amelyek elsőként fejleszthetik ki az ellenszert.

„Szerbia egészen biztosan azok közé az országok közé fog tartozni, amelyek elsőként jutnak majd a védőoltáshoz. Erről beszélni kell és szakszerűen megmagyarázni a polgároknak, mert egyesek megpróbálnak visszaélni az oltással”, figyelmeztetett Gojković.

A kérdésre, hogy mennyit szenvedtek azok a betegek, akik nem a koronavírussal fertőződtek meg, hiszen krónikus betegekről és csökkent immunitású páciensekről van szó, a titkár ezt mondta: „Senki sem mondhatja, hogy nem szenvedtek. De mi kezdettől fogva azt hirdettük, hogy a sürgős beavatkozások és halasztást nem tűrő esetek nem várhatnak. A Vajdasági Klinikai Központ sürgősségi üzemmódban működik, de remélem, hogy a koronavírusos esetek számának csökkenésével képes lesz javítani szolgáltatásainak minőségén”, mondta Zoran Gojković. (Beta, RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködve a Magyar Szó Lapkiadó Kft-vel a gyermek- és diáklapok népszerűsítő körútja során eljutották Muzslyára is a kiadványokat, így a Mézeskalács, a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság legújabb példányát a kezükbe vehették a muzslyai diákok. Molnár Attila, az MNT tagja, a Szervó Mihály...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 18:03 ]
A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése elnevezéssel tartottak ma tanácskozást Szabadkán, a Városháza dísztermében. A tanácskozást, amelyen az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Opti-Bike projektum eddig elért...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:11 ]
Újvidéken 250 koronavírussal fertőzött személy van, Vajdaságban pedig 594, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet azzal az értékeléssel, hogy bizonytalan a járványügyi helyzet a tartományban. Az egészségügyi intézmény egy hónap után most közölt először adatokat az újvidéki és a tartományi járványügyi...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:05 ]
Beolvasás folyamatban