Vajdaság
Szabadkán eddig 15 áldozatot követelt a járvány

Szabadkán a járvány kezdete óta a mai napig 360 szabadkai lakhellyel rendelkező személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel, derül ki a Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentésből. Ugyanebben az időszakban 15 olyan haláleset történt, amely kapcsolatba hozható ezzel a megbetegedéssel – áll a törzskar közleményében.

Az észak-bácskai körzetben az adatok alapján eddig 445 személy betegedett meg, összesen 17 halálos kimenetellel.

Az elmúlt 24 órában a Szabadkai Közkórház tüdőgondozójának Covid-rendelőjében összesen 18 vizsgálatot végeztek, ezek közül 6 kontrollvizsgálat volt. Három pácienst tartottak bent kórházi kezelésen, ugyanennyi beteget pedig hazaengedtek. Az egészségügyi dolgozók között nincs újabb koronavírussal megfertőződött beteg.

Jelenleg a Szabadkai Közkórházban 70 koronavírusos pácienst kezelnek. Hét beteg igényel intenzív ellátást, ketten közülük lélegeztető gépen vannak. Sajnos az elmúlt hétvégén, ahogyan arról már beszámoltunk, a koronavírus következményei miatt egy páciens elhalálozott.

Az elmúlt héten csökkent a kórház tüdőgondozójának Covid-rendelőjében megvizsgált betegek száma, illetve július utolsó hetéhez viszonyítva kevesebb páciens vettek fel a Covid-osztályra.

A Városi Válságkezelő Törzskar értékelése szerint Szabadka Város területén a járvány terjedésének eddigi növekvő trendjét sikerült megfordítani.

„Nagyon fontos tény, hogy az elmúlt néhány napban, Szabadka Város, illetve a körzet területén, napi szinten kevesebb a koronavírus-fertőzött, illetve napi szinten kevesebb koronavírussal fertőzött személyt regisztrálnak az előző időszak adataihoz képest.” A törzskar szerint ez az első biztató adat egy hosszabb időszakra visszatekintve.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Könyvet - otthonra program Muzslyán (is) - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 19:42 ]
Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében az idei tanévben a 25. évfolyam tanulói számára nyitotta meg kapuit a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola, mely ingyenes hétvégi foglalkozásokat nyújt matematikából, fizikából, sakk-játékból általános és középiskolás diákok számára. A...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 16:14 ]
Nagybecskereken második ülését tartotta meg a városi képviselő-testület, amelyen a képviselők Simo Salapurát választották meg az új polgármesternek, aki az elmúlt mandátumban a polgármester segédje volt, a sport, az ifjúság és a turizmus ágazatban fejtette ki tevékenységét. Az alpolgármester maradt a régi, ismét Saša...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 18:29 ]
Barát Tóth Lívia lesz a Hét Nap új főszerkesztője. A hetilap igazgatójának tisztségében marad László Edit. A Magyar Szó élén nem lesz változás, Varjú Márta főszerkesztő és Ökrész Rozália igazgató irányítja továbbra is a napilapot. Nagyobb vita nélkül döntöttek az MNT-tagok a testület ülésén a kinevezésekről,...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:20 ]
Beolvasás folyamatban