Vajdaság
Szabadka: Átadták az új szökőkutat

Hetvenhét vízsugár tör elő az új szabadkai szökőkútból. Fél évig tartó munkálatok után ma adták át a város központjának új ékességét, amely a Népszínház átépített épületével együtt teljesen más, modern arculatot ad a főtérnek.

A vízköpőket öt koncentrikus körbe rendezték el, s az összhatást vizes medencék és zöldterületek biztosítják, de van 16 kandeláber is, illetve padok. Éjszaka színes fényekkel világítják meg a vízsugarakat. A munkálatok értéke 123,5 millió dinár.

Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója elmondta, hogy úgy tervezték meg az új központot, hogy pihenni is lehessen ott. Reméli, hogy az új szökőkút a szabadkaiak kedvenc találkozóhelye lesz.

Bogdan Laban polgármester arról beszélt, hogy tovább folytatják a város fejlesztési politikájának a megvalósítását. A következő projekt, amit be akarnak fejezni, az a palicsi aquapark lesz. A polgármester szerint Szabadka főtere ma végre olyan kinézetet kapott, mint amilyet megérdemel.

Az új szökőkút a korábbi zöld Zsolnay kút helyére épült, amit a tavasszal bontottak el. A zöld kutat együtt tervezték a városháza épületével, de a világháborúk miatt a legyártott elemek a 80-as évekig a városháza pincéjében porosodtak. A zöld kút a helytelen karbantartás miatt ment tönkre, s a városvezetés úgy döntött, hogy nem újítja fel, hanem egy modern szökőkutat épít helyette.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pad
2020. AUGUSZTUS 11. [ 18:32 ]

Hát nem is tudom. Tetszik is meg nem is. Még meg kell szokni. Inkább jobb lett volna a régit kicsinosítani.


Alfonz
2020. AUGUSZTUS 11. [ 17:02 ]

Reménykedni tudok a "régi emlékek eltörlésének" egyszer vége szakad. Abban is reménykedek, hogy ez a szökőkút is a helytelen karbantartás miatt az enyészeté lesz. Amire felfigyeltem, hogy ahol csak lehet, oda szökőkutat építenek, nézzünk szét Vajdaságban, Becsén Kanizsán és valószínű máshol is van. Érdekelne, vajon ugyanaz a vállalat a kivitelező? Csak gondolkodtam hangosan, semmi hátsó gondolatom sincs.


Versec: Mégsem fojtották meg a kisbabát - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 12:07 ]
Egy egyhónapos kisbaba holttestére bukkantak a Versec községbeli Fürjes faluban. Az első, nem hivatalos információk szerint a babát megfojtották. A gyermek holttestét egy családi házban találták meg, látható sérülések nélkül, de a pancsovai Felső Ügyészség által elrendelt boncolás megállapította, hogy a kisbaba...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 10:08 ]
A begaszentgyörgyi Agroživ valamikor több mint ezer dolgozót foglalkoztatott, és ez volt a község legnagyobb vállalata. Problémáik akkor kezdődtek, amikor gazdasági visszaélések gyanúja miatt letartóztatták a társaság csaknem teljes vezetését, összesen 19 embert. A hosszan elhúzódó bírósági eljárásban azonban nem...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 16:49 ]
A muzslyai Don Bosco Családok Egyesületének tagjai ma vehették át azokat a könyvadományokat, amelyeket az anyaországból kaptak. Hozzájuk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által kerültek el a kiadványok, amelyet a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított a családszervezeteknek, a KCSSZ...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 19:42 ]
Beolvasás folyamatban