Vajdaság
A világ legnagyobb tartályhajója épül Nagybecskereken

A nagybecskereki Shipyard Begej hajógyárban járt a minap Dragan Ćapin, a nagybecskereki polgármester segédje, aki megtekintette az épülő tartályhajót, amelyre azt mondják, hogy a világ legnagyobb ilyen folyami hajója lesz.

A hajógyárban jelenleg 160 munkást alkalmaznak, és Marko Gudović, igazgató elmondta a tervüket, hogy a munkások számát 250-re szeretnék növelni.

A Shell olajipari cég megbízásából épülő uszály 135 méter hosszú és 855 tonna súlyú lesz, így azt két részből alakítják ki.

A tervek szerint a Nagybecskerek közelében, a Perlasz felé vezető út mentén található Shipyard Bomex 4M hajógyárban végzik el a befejező munkálatokat, és ott fogják vízre bocsájtani.

Egyébként a belgrádi illetőségű Rubikon Shipping kompánia a Begej hajógyár mellett a Bomex hajógyár tulajdonosa is, és pillanatnyilag Európában nem létezik nagyobb kapacitású üzem, ahol hajókat építenek.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Versec: Mégsem fojtották meg a kisbabát - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 12:07 ]
Egy egyhónapos kisbaba holttestére bukkantak a Versec községbeli Fürjes faluban. Az első, nem hivatalos információk szerint a babát megfojtották. A gyermek holttestét egy családi házban találták meg, látható sérülések nélkül, de a pancsovai Felső Ügyészség által elrendelt boncolás megállapította, hogy a kisbaba...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 10:08 ]
A begaszentgyörgyi Agroživ valamikor több mint ezer dolgozót foglalkoztatott, és ez volt a község legnagyobb vállalata. Problémáik akkor kezdődtek, amikor gazdasági visszaélések gyanúja miatt letartóztatták a társaság csaknem teljes vezetését, összesen 19 embert. A hosszan elhúzódó bírósági eljárásban azonban nem...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 16:49 ]
A muzslyai Don Bosco Családok Egyesületének tagjai ma vehették át azokat a könyvadományokat, amelyeket az anyaországból kaptak. Hozzájuk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által kerültek el a kiadványok, amelyet a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított a családszervezeteknek, a KCSSZ...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 19:42 ]
Beolvasás folyamatban