Vajdaság
Temerinben Pásztor Róbert maradt a képviselő-testület elnöke, Mladen Zec a polgármester
Betűméret:             

Pénteken Temerinben az egészségügyi rendelkezések (szájmaszk viselése, egymástól való kellő távolságtartás) betartásával a színházteremben megtartotta alakuló ülését a községi képviselő-testület. A testület új elnökének megválasztásáig, a legidősebb képviselő, Csorba Béla (VMDP) elnökölt. A 33 tagú testület 32 tagja vett részt az alakuló ülésen.

A községi választási bizottság nevében Jasmina Gajić bizottsági elnök, jelentést terjesztett be a községi képviselők megválasztásáról. Elmondta, hogy a június 21-én megtartott választásokon 31 helyen tartottak szavazást. A 6 induló lista mindegyike mandátumhoz jutott. A választásokat meggyőző többséggel a Szerb Haladó Párt nyerte 18 képviselői hellyel, a Vajdasági Magyar Szövetségnek 6, a Koalíció a Szerb Királyságért tömörülésnek 4, a Szerbiai Szocialista Pártnak és az Egyesült Szerbia (JS) párt közös listájának 3, a Szerb Radikális Pártnak 1, és a Vajdasági Frontnak 1. mandátum jutott.

Miután a megjelentek elfogadták a választási eredményekről szóló jelentést, hitelesítették a mandátumokat. Ezt követően 27 képviselő írásban benyújtott be javaslatot a képviselő-testület elnökének megválasztására. Titkos szavazással, egyhangúlag (32 szavazattal) Pásztor Róbert (VMSZ) eddigi elnököt ismét megválasztották a testület elnökének. Az elnök helyettese 23 képviselő javaslatára Đuro Žiga (SNS) eddigi polgármester lett.

A továbbiakban Milica Milankov személyében kinevezték a képviselő-testület titkárát, akinek ez már a harmadik mandátuma. Majd sor került az új polgármester és helyettesének, valamint a községi tanács tagjainak megválasztására.

Titkos szavazással Mladen Zec (SNS) lett a polgármester, Dejan Bradaš (SNS) pedig a helyettese. Mellettük még hét tagot választottak a községi tanácsba. Mivel a képviselők közül többen a községi tanácsba kerültek, mások visszaadták mandátumukat, helyettük a jelöltlistákról hitelesítették az új képviselők mandátumát. Nem mellékes, hogy Temerinben csupán ketten képviselik az ellenzéket. A tisztségviselők megválasztásukat követően nyilatkoztak terveikről a médiának.

G. B.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban