Vajdaság
Újvidéken 250 koronavírussal fertőzött személy van, bizonytalan a járványügyi helyzet

Újvidéken 250 koronavírussal fertőzött személy van, Vajdaságban pedig 594, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet azzal az értékeléssel, hogy bizonytalan a járványügyi helyzet a tartományban.

Az egészségügyi intézmény egy hónap után most közölt először adatokat az újvidéki és a tartományi járványügyi helyzetről, a betegek számával kapcsolatban.

„Noha az újonnan megbetegedettek száma csökkenő tendenciát mutat, a vírus területi elterjedtsége és aktivitása még mindig jelen van a tartományban, ez pedig arra utal, hogy az elkövetkező hetekben is szükség van az óvintézkedések betartására. Vajdaság 45 községe közül 37-ben vannak aktív esetek”, közölte az intézet.

Vajdaságban az elmúlt két hétben folyamatosan csökkent az azonosított esetek száma a korábbi járványügyi hullámhoz viszonyítva. Az új napi esetszám 3 és 14 között mozog.

Az új fertőzöttek között legnagyobb számban a munkaképes lakosság dominál.

A tegnap megjelentett, legutóbbi adatok szerint a Vajdasági Klinikai Központban 31 pácienst kezelnek koronavírus-fertőzéssel, közülük hárman vannak lélegeztetőgépen. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megtartotta negyedik rendes ülését az augusztusban megalakult új községi képviselő-testület. A jelenlevő 27 tag összesen 25 napirendi pontról döntött. Az ülés egy perces csenddel kezdődött Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör közelmúltban elhunyt elnökének tiszteletére és emlékére. A napirendi pontok közül az elsők...
2020. OKTÓBER 30.
[ 17:12 ]
A Vajdasági Klinikai Központban rohamosan nő az ambuláns vizsgálatok és a kórházi kezelést igénylő koronavírusos páciensek száma, tájékoztatott az intézmény. Mint közölték, nagyon gyors tempóban telnek meg a Vajdasági Klinikai Központ kapacitásai, amely megterheli eszközforrásait. Minden arra utal, hogy Szerbia...
2020. OKTÓBER 30.
[ 9:49 ]
Három párt, illetve koalíció alkotja a vajdasági tartományi kormányt a következő négy évben, a tartományi elnököt és a titkárokat csütörtökön szavazta meg a vajdasági parlament. Június 21-én parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választást tartottak Szerbiában. Mindhárom szinten a Szerb Haladó Párt...
2020. OKTÓBER 29.
[ 17:05 ]
Beolvasás folyamatban