Vajdaság
A muzslyai diákok is megkapták a gyermeklapokat

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködve a Magyar Szó Lapkiadó Kft-vel a gyermek- és diáklapok népszerűsítő körútja során eljutották Muzslyára is a kiadványokat, így a Mézeskalács, a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság legújabb példányát a kezükbe vehették a muzslyai diákok.

Molnár Attila, az MNT tagja, a Szervó Mihály Általános Iskola igazgatója a lapok kiosztásakor elmondta, hogy örömmel forgatták a gyerekek a Mézeskalácsot és a Jó Pajtást is, sokan közülük ismerik is ezeket a kiadványokat, mert az óvodában is megvásárolták, de a tanítók is előszeretettel használják a tanórákon. A tematikus szám, a nemzeti összetartozás évében pedig igencsak fontos a gyerekeknek, ugyanis az iskolában keveset tanulnak Trianonról, és lényeges, hogy megismerjék a történelemből az erre vonatkozó tudnivalókat is, és hogy tudatosodjon bennük, miért élünk kisebbségben, itt a Vajdaságban.

Monić Lídia tanítónő is megerősítette, hogy a gyerekek nagy örömmel várják a hónap első csütörtökjét, hogy kézbe vehessék a Mézeskalácsot, rendszerint olvasnak is belőle az órákon, de a jól sikerült rajzokat el is szokták küldeni a szerkesztőségbe, és azután nagy örömmel mutogatják, ha meg is jelenik a munkájuk.

A gyerekek érdeklődve nézegették a legújabb újságokat, és bizonyára sokuk kedvencévé válik a jövőben, hiszen a legkisebbeknek is van megfelelő tartalom, kifestős rész, de kis agytornához illő feladatok, ugyanakkor a gyermekírásokat is érdemes elolvasni, sőt a tudomány világából is mindig van valamilyen hasznos dolog, amivel csak gyarapodhat a tudásuk.

Molnár Attila még elmondta, hogy a nagybecskereki négy középiskolába - ahol magyar nyelven folyik az oktatás - is eljuttatta a Képes Ifjúság legújabb, Trianon 100 tematikus számát, amelyet a napokban minden vajdasági magyar diák kézhez kap.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A nagybecskereki Gazdasági Bíróság elsőfokú döntése alapján öt évre betiltották a Prekon állati tetemeket feldolgozó üzem működését. Ezt a határozatot védőintézkedésként mondták ki. A vállalatot 4,5 millió dinárral büntették meg, míg Srđan P., a volt igazgató, a másodrendű vádlott 300 ezer dinár...
2020. OKTÓBER 30.
[ 17:43 ]
Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Ludason azt a pihenőhelyet, ami a tervek szerint a kerékpárosok rendelkezésére áll majd, hogy a Ludasi tó partján kerekezve megpihenhessenek és felfrissüljenek. Egy kilátó teszi teljessé a komplexumot, ahonnan remek rálátás nyílik a Ludasi tóra. A pihenőhely az EcoVelo Tour...
2020. OKTÓBER 30.
[ 17:36 ]
Megtartotta negyedik rendes ülését az augusztusban megalakult új községi képviselő-testület. A jelenlevő 27 tag összesen 25 napirendi pontról döntött. Az ülés egy perces csenddel kezdődött Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör közelmúltban elhunyt elnökének tiszteletére és emlékére. A napirendi pontok közül az elsők...
2020. OKTÓBER 30.
[ 17:12 ]
Beolvasás folyamatban