Vajdaság
Összefogással épül az új járda Kispiacon

Szülői kezdeményezésre 160 méternyi új járdát hoznak létre Kispiacon a játszótér mellett. A járda kialakítására azért van szükség, mivel a kétirányú keskeny úton veszélyes a közlekedés a játszótérig a kisgyerekeknek és a babakocsis szülőknek egyaránt.

A munkálatokat ma kezdték meg a lelkes apukák és anyukák közösen, ezáltal mintegy húszan betonozzák az új járdát. Keiper Ildikó, helyi kétgyermekes anyuka elmondta, az ötlet tőlük, a helyi szülőktől származik, ugyanis véleményük szerint veszélyes volt az úton közlekedni a játszótérig a gyerekekkel és a babakocsikkal egyaránt.

- Ezen a keskeny úton tehergépjárművekkel is közlekednek, tehát kombájnokkal, traktorokkal, nem kis sebességgel és nem csak a kétirányú forgalomra kevés már ez az út, hanem bennünket szülőket, vagy a kerékpárosokat, az időseket is kiszorítják ugyebár azok, akik a forgalomban közlekednek. Szerintem ez nagyon hasznos lesz, bízom benne, hogy sokan fogják majd használni és úgy gondolom, hogy a kisgyerekes szülők örüni fognak neki – mesélte Keiper Ildkó.

A munkálatok három napig tartanak és a helyi közösség önerőből, a vásárok alkalmával befolyt bérleti összegből biztosítja a betonhoz szükséges alapanyagot, míg a munka érdemi részét a helyi szülők végzik el – hangsúlyozta Szarapka Ede, a kispiaci helyi közösség elnöke.

- Úgy gondoltuk, hogy ez a kezdeményezés nagyon helytálló és valóban jogosultak a gyerekek arra, hogy biztonságosan meg tudják közelíteni a játszóteret, ami folyamatosan tele van és erre nagyon büszkék vagyunk itt Kispiacon. Nagyon sok a gyerek, nagyon sok a szülő és nagyon élvezik a szép játszóterünket. A járda maga 160 méter hosszú és fázisokban készítjük el. Ma egy része ki lesz betonozva, kedden az előkészületi munkákat folytatjuk és szerdán kibetonozzuk a még megmaradt részt – emelte ki Szarapka Ede, a helyi közösség elnöke hozzátéve, hogy a hétvégén már használható lesz az új járda mindenki számára.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Október folyamán az általános iskola tetőszerkezetének mintegy felén kicserélték a sérült borítást. Gordán Kolos, a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy februárban vették észre a beázást. Már akkor az önkormányzatban megígérték a javításokat, csak a járványhelyzet miatt...
2020. OKTÓBER 28.
[ 11:53 ]
Temerinben és Tiszaistvánfalván... Az 1944/45-ös magyar áldozatokra való emlékezést az idén - a tiszaistvánfalvi (járeki) emlékkereszteknél kezdik szombaton, október 31-én délután 3 órai kezdettel; - Temerinben a hagyományokhoz híven mindenszentek napján, vasárnap délután 4 órakor rójuk le kegyeletünket a...
2020. OKTÓBER 28.
[ 11:09 ]
A köztársasági közigazgatásban államtitkárok szintjén vennének részt a kormányzásban - nyilatkozta tegnap a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István. A VMSZ elnöke megerősítette, a köztársasági közigazgatásban államtitkárok szintjén kívánnak szerepet vállalni. A tartományi kormányról...
2020. OKTÓBER 28.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban