Vajdaság
Kúlai vállalat kapott tanúsítványt, hogy terméke 100 %-ban elpusztítja a koronovírust
Betűméret:             

A koronavírus-járvány kitörése óta eltérnek a vélemények azzal kapcsolatban, hogy milyen fertőtlenítőszert jó használni, melyik az, amelyik mesemmisíti a vírust és melyik nem.

Most azonban egy kúlai vállalat tanúsítványt kapott arról, hogy az általuk gyártott fertőtlenítőszer 100%-ban hatékony a koronavírus elleni harcban is, tudósít az RTS.

A higított nátrium-hipoklorit oldatot tartalmazó biocid termék, amelyet a kúlai Sigma állít előtt, nemrég megkapta az EU akkreditált laboratóriumának hivatalos tanúsítványát, amely azt igazolja, hogy a termék mindenféle vírust, beleértve a koronavírust is, képes megsemmisíteni.

A koronavírus-járvány kitörése óta a cég közel másfél millió liter fertőtlenítőszert gyártott le, amelyet a községek válságtörzsei, egészségügyi és oktatási intézményei kaptak országszerte.

Mint Aleksandar Kolić, a Sigma marketing menedzsere elmondta, a terméket a legjelentősebb hazai intézményekkel, köztük a belgrádi és újvidéki Természettudományi-matematikai Karral, a belgrádi Technológiai Karral, a Batut közegészségügyi intézet laboratóriumával, a tartományi közegészségügyi intézettel és másokkal együttműködve fejlesztették ki.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban