Vajdaság
Egyre többen vannak a KCV-ben, a kamanci tüdőintézet egy részét covid-kórházzá alakítják

Egyre kevesebb a hely Újvidéken a koronavírussal fertőzött betegek számára, ezért megkezdték az előkészületeket a kamanci tüdőgyógyászati intézet két emeltén, hogy pár napon belül covid-kórházzá alakíthassák át azokat, tudta meg a 021.rs hírportál.

A legutóbbi adatok szerint az újvidéki kórházakban, vagyis a Vajdasági Klinikai Központban (KCV) és a katonai kórházban 327 személyt kezelnek, ez pedig igencsak közel áll a július végi maximumhoz, amikor 342 koronavírusos pácienst láttak el.

A KCV-ben jelenleg 311 pácienst kezelnek, 19-en vannak lélegeztetőgépen, vagyis kettővel többen, mint szerdán. A katonai kórházban 15 pácienst helyeztek el, de a 021.rs értesülései szerint a gyermekkórházban is van két gyermek, akinél kimutatták a covid-19 vírust.

Azért döntöttek a tüdőgyógyászati intézet egy részének átalakítás mellett, mert a Vajdasági Klinikai Központ már majdnem tele van, és hiány van olyan objektumokból, ahol a koronavírussal fertőzött személyeket tudnák fogadni anélkül, hogy veszélybe sodornák más osztályok működését, ahol a nem koronavírussal fertőzött, egyéb betegségben szenvedőket kezelik.

A KCV-ben a koronavírusos betegeket a fertőző betegségek klinikáján, az ortopédián, a rehabilitációs klinikán, az urológiai osztályon, a plasztikai sebészeti osztályon, az arc- és szájsebészeti osztályon, valamint az alhasi sebészosztályon helyezik el.

Az állami szervek egyelőre nem közölték, hogy pontosan hány pácienst tudnak elhelyezni Újvidéken. Amennyiben szükség lesz rá, akár az újvidéki vásár egy részében is elhelyezhetik a betegeket, mint ahogy az tavasszal is történt.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében Magyarkanizsán is rendkívüli helyzetet hirdettek, lévén, hogy a Nagykikindai Közegészségügyi Intézet utolsó jelentése alapján a községben jelenleg 78 aktív fertőzött van, és a fertőzöttek száma növekvő tendenciát mutat. „A rendkívüli helyzet a kedvezőtlen...
2020. NOVEMBER 28.
[ 7:22 ]
Csütörtökön késő este, valamivel 22 óra után kiraboltak egy töltőállomást Pancsován. A 013info nem hivatalos értesülései szerint a fegyveres támadó berontott az épületbe, megfenyegette az ott dolgozót, majd a kasszában található pénz egy részével eltűnt a sötétben. A rablás során senki nem sérült meg. A...
2020. NOVEMBER 27.
[ 16:19 ]
Online tartotta meg ülését a kishegyesi községi képviselő-testület. Döntöttek a költségvetés újraelosztásáról is. A büdzsé tervezett kerete most 1,04 milliárd dinárt tesz ki, ami 21 milliós bővülést jelent. Az ülést követően Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a...
2020. NOVEMBER 27.
[ 15:56 ]
Beolvasás folyamatban