Vajdaság
KCV-igazgató: A rendszer túlterhelt, elérjük a maximumot

A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) és a péterváradi katonai kórházban ma 335 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, ami nyolccal több, mint csütörtökön.

A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 303 koronavírusos pácienst kezelnek, közülük 18-an lélegeztetőgépen vannak, közölte Edita Stokić, az intézmény igazgatója.

A péterváradi katonai kórházban ma 32 pácienst ápolnak, vagyis majdnem megtelt az intézmény kapacitása, összesen 35 ágy van.

A klinikai központ igazgatója elmondta, az elmúlt hetekben megnőtt a kórházi kezelést igénylő páciensek száma, középsúlyos vagy súlyos állapotban vannak. Emiatt a KCV kénytelen volt kibővíteni kapacitásait, így a fertőző betegségek osztályán kívül egyéb részlegeken is helyeznek el a koronavírusos betegeket.

„A klinikai központ rendszere túlterhelt, elérjük a maximumot” – mondta Edita Stokić.

A 021.rs portálnak csütörtökön megerősítették, hogy a kamenicai tüdőgondozó intézet két emeletét előkészítik a koronavírus-fertőzöttek fogadására. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ingyenes HIV-teszt Szabadkán - illusztráció
2020. DECEMBER 5.
[ 11:59 ]
Pár nappal Irinej pátriárka halála után egy őt ábrázoló festmény jelent meg Szabadka központjában, az egyik épület falán. Az egykori munkaközvetítő épületén megjelent festmény megosztotta a szabadkai közvéleményt. Időközben az is kiderült, hogy a beruházó a város önkormányzata volt, írja a VOICE, azaz a Vajdasági...
2020. DECEMBER 4.
[ 15:53 ]
A tervek szerint szombaton kezd el ismét működni az ideiglenes covid-kórház az Újvidéki Vásár csarnokában. A Vajdasági Klinikai Központban arra számítanak, hogy a vásárcsarnok üzembe helyezése által további 200 helyhez jutnak, míg Miloš Vučević, Újvidék polgármestere azt mondta, 330 ágy lesz. Edita Stokić, a...
2020. DECEMBER 4.
[ 15:49 ]
A délvidéki magyarság megőrizte életerejét és szülőföldön képzeli el a jövőjét – hangzott el ma Szabadkán, amikor Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a vajdasági magyar térség és gazdaságfejlesztési program idei eredményeit...
2020. DECEMBER 4.
[ 15:34 ]
Beolvasás folyamatban