Vajdaság
A tartomány is támogatja az MTTK tudományterületeken munkát vállaló hallgatóit

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói 2020-ban ismét sikerrel pályáztak a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság pályázatán, amelyen az adott tudományterülethez kapcsolódó munkát vállaló tehetséges egyetemi hallgatók fizetését támogatja a titkárság - közölte rövid sajtóinformációként a Kar.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar nyertes pályázói Kovács Emese óvodapedagógus szakon tanuló másodéves hallgató, aki a péterrévei Tanoda Fejlesztő Központ munkatársa lett, és Szeles Kolos tanítói szakon tanuló harmadéves hallgató, aki a Szabadkai Egyházmegye Caritas munkáját segítette eddig is és teszi majd azt a jövőben is.

A sikeres pályázatok kapcsán Búzás Brigittát, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Karrierépítő Központjának munkatársát kérdeztük.

- Az idei évben összesen 2 millió dinár tartományi forrás állt rendelkezésre a tudományterületekhez kapcsolódó munkát vállaló tehetséges egyetemi hallgatók támogatására. A teljes keretösszegből a két hallgatónk 300 ezer dináros összegre számíthat, a tartomány ugyanis havi 15 ezer dináros összeggel járul hozzá a munkát vállaló hallgatók fizetéséhez, amely a munkaadó által kifizetett 5 ezer dinárral havi 20 ezer dináros juttatást tesz ki. A tartomány az ösztöndíj formájú támogatást 10 hónapon át folyósítja.

- Pontosan hol és mit fog majd dolgozni a két nyertes pályázójuk?

- A péterrévei Tanoda Fejlesztő Központ szakmai csapata nagy örömmel fogadja Emesét, aki tanulmányai elején járó óvodapedagógusként hatalmas szakmai tapasztalatra tehet szert, s kipróbálhatja a tanulmányai során szerzett elméleti ismereteket a gyakorlatban is. Kolos szakmai fejlődési lehetősége a Caritas tevékenységei által szintén óriási, hiszen a különböző társadalmi közegekben láthatja, követheti a kisdiákok szükségleteit, életkörülményeit, tanulási feltételeit, ami nagyban hozzájárul a fiatal tanító hallgató jövőbeli szakmai hozzáállásához.

Búzás Brigitta elmondta, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar méltán büszke tevékeny hallgatóira, s egyben örömmel látják azon erőfeszítéseik támogatását, amelyekkel igyekeznek még a tanulmányaik során integrálni a hallgatókat az itthoni munkaerőpiac színtereibe, hogy ismerkedhessenek a gyakorló pedagógusok munkájával és kapcsolatokat építhessenek ki, ezáltal megkönnyítve a jövőbeli szülőföldön való munkavállalásukat és boldogulásukat.

Az MTTK bízik benne, hogy a jövőben is egyre több hasonló kezdeményezés és támogatás segíti majd fiataljaink itthoni jövőképének kialakítását.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Keskenyúton Alapítván kuratóriuma (Schmittné Makray Katalin fővédnök, Botlik József tiszteletbeli kuratóriumi elnök, Cseresnyésné Kiss Magdolna kuratóriumi elnök) Keskenyúton Emlékérmet adományozott a temerini Szabó családnak, adta hírül a Magyar Szó online. A kuratórium közleménye szerint a Szabó család...
2020. DECEMBER 2.
[ 19:06 ]
Vajdaságban az elmúlt 24 órában 1.842 újabb covid-19 fertőzöttet regisztráltak, Újvidéken 465 az új fertőzöttek száma. Ez vajdasági szinten 79-cel több új fertőzöttet jelent az előző napi adatokhoz viszonyítva, Újvidéken pedig 7-tel több a fertőzött. Jelenleg Vajdaságban 28.559 az aktív fertőzött esetek...
2020. DECEMBER 2.
[ 14:55 ]
Kishegyes község önkormányzata által alapított Mezőgazdasági Alap december elsején jelentette meg pályázatait mezőgazdasági termelők részére. Különböző kategóriákban lehet vissza nem térítendő eszközöket igényelni december 11-éig. A teljes pályázati kiírás keretösszege 2,5 millió dinárt tesz ki. , amelyre...
2020. DECEMBER 2.
[ 14:47 ]
Beolvasás folyamatban