Vajdaság
Újabb 200 migránst szállítottak el Szabadkáról
Betűméret:             

Mintegy 200 migránst szállítottak el szerda reggel Szabadkáról egy szervezett rendőrségi akció keretében. A menekülteket az utcáról és a környező erdős területekről gyűjtötték össze.

Az akcióban részt vett az önkormányzat, illetve a Menekült és Migrációügyi Biztosság is. A négy autóbusz ezúttal is a dél-szerbiai Preševóba szállította a migránsokat, írja a Subotica.com portál.

A biztosság illetékesei elmondták, hogy a cél ezúttal is az volt, hogy a menekültek, amíg Szerbiában tartózkodnak, a befogadó központokban legyenek, ahol van elegendő hely és minden a rendelkezésükre áll a közelgő téli időszakban.

Az akciót végrehajtó rendőri egységeket reggel meglátogatta Aleksandar Vulin belügyminiszter, illetve Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója és Vladimir Cucić, menekült- és migrációügyi biztos.

A látogatás alkalmával Vulin kijelentette, hogy egyetlenegy migráns sem tartózkodhat a befogadó központok falain kívül engedély nélkül. A táborokban egészségügyi ellátást biztosítanak a számukra, s aki engedély nélkül távozik onnan, megszegve Szerbia törvényeit, szemben találja magát az igazságszolgáltatással, ígérte a védelmi miniszter. Hozzátette, hogy a rendőrség gondoskodik arról, hogy a polgárok megszokott, mindennapi életét semmi se veszélyeztesse.

Legutóbb október 28-án volt egy hasonló akció, amikor 300 migránst szállítottak Szabadkáról Preševoba. A biztos szerint jelen pillanatban a szabadkai befogadó központban 122 migráns tartózkodik, akik Szíriából, Palesztinából és Irakból érkeztek hazánkba. Hozzátette: Szerbia humánusan és felelősségteljesen viszonyul a menekültkérdéshez.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2020. NOVEMBER 27. [ 15:29 ]

Közeleg a kijárási tilalom bevezetése?,...tavasszal is összeszedték őket.


Pad
2020. NOVEMBER 25. [ 18:43 ]

Vigyék vissza az összeset oda, ahonnan jöttek!


Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban