Vajdaság
Szabadkán napi szinten új járványrekordok
Több rendelőt is átminősítenek covid- és non-covid rendelőkké
Betűméret:             

Az Észak-bácskai Körzetben az elmúlt 24 órában 104 újabb fertőzöttet jegyeztek. Közülük a legtöbben, 97-en Szabadka Város területén élnek, 7-en pedig Topolya Községben. Kishegyesről most nem jelentettek újabb fertőzést, derül ki a Szabadkai Közegészségügyi Intézet kedd reggeli jelentéséből.

A Szabadkai közkórházban is növekedett a koronavírusos betegek száma. Itt az elmúlt 24 órában 85 vizsgálatot végeztek el. 17 beteget tartanak bent kórházi kezelésre, 7 pácienst pedig hazaengedtek otthoni lábadozásra. Jelenleg 160 koronavírusos páciens fekszik a közkórház covid-részlegeiben. Az intenzív osztályra 21 fertőzött került, közülük 17-et géppel lélegeztetnek.

December 2-ától, szerdától a Szabadkai Egészségház 7-es számú rendelője (Fasizmus áldozatai tere 16.) nem végez általános orvosi vizsgálatokat, hanem non-covid-rendelővé minősítik át. Ez azt jelenti, hogy itt azokon a betegeken végeznek covid-teszteket, akik nem produkálnak erre utaló tüneteket, de alapbetegségeik miatt fontos, hogy orvosi rendelésre átessenek a koronavírus teszten.

Egyébként a rendkívüli járványhelyzet miatt a Szabadkai Egészségház kénytelen volt átszervezni más ambulanciái munkáját is.

A Marija Vojnić Tošinic utcai egyetemistarendelő, a Zorka ambulancia és a radanováci rendelő az elkövetkező időszakban nem fogad pácienseket.

A Kumičić utca 4. szám alatt található 1-es rendelő csak a légzőszervi problémával rendelkező betegeket várja, azaz covid-ambulanciává minősítik át.

A Ruđer Bošković utca 22-ben lévő 3-as számú rendelőben a jövőben kizárólag belgyógyászati szakvizsgálatokat végeznek.

Azok a páciensek, akik területileg ezen felsorolt rendelőkhöz tartoznak, bármelyik másik szabadkai ambulancián jelentkezhetnek vizsgálatra.

A Szabadkai Egészségház arra kéri a légzőszervi panaszok miatt orvosi vizsgálatra szorulókat, hogy kizárólag a Kumičić, illetve a Harambašić utcai covid-rendelőkben jelentkezzenek, ahol minden nap 7 és 22 óra között fogadják őket.

A légzőszervi tünetekkel küzdő gyerekeket a Đuro Đaković utca 14-es szám alatti gyermekorvosi rendelőbe vihetik a szülők minden nap 7 és 24 óra között. Az épület földszintjén jobbra kell fordulniuk.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban