Vajdaság
Az átlagosnál közel egy méterrel magasabb a Tisza vízszintje Magyarkanizsánál

Közel egy méterrel magasabb a Tisza vízállása az ilyenkor megszokottnál a magyarkanizsai szakaszon is. A zentai vízmércénél 367 centiméter volt a Tisza vízszintje a ma reggeli órákban.

Az elmúlt hetekben szemmel láthatóan megemelkedett a Tisza vízszintje. Apró István, a DTD Zentai Vízgazdálkodási Vállalat tereptechnikusa elmondta, hogy a magyarkanizsai szakasznál is az átlagosnál magasabb a vízszint, azonban a napokban apadás várható.

- Tegnap tetőzött a Tisza, 370 centiméterrel, most már kezd apadni. Az emelkedés az utóbbi hetek csapadékos időjárásának tudható be a Tisza vízgyűjtő területein. Az előrejelzéseink szerint a következő napokban várhatóan vissza fog esni a vízszint.

A Tisza vízszintje a horgászok minennapjait is nagyban befolyásolja, hiszen most kevesen mennek vízre közülük a magas vízszint miatt. Takács István magyarkanizsai horgász elmondta, hogy gazdag a Tisza halban, ebben az időszakban leginkánn süllő és csuka akad a horogra.

- Most ez a vízállás miatt én sem megyek vízre, és a kollégák sem. Ennél a vízállásnál nem nagyon lehet fogni azokat a halakat, amikre mi szoktunk menni, ragadozókra. Most lehetne nagyon csukázni február elsejéig, de be sem megyek a csónakkal, nem túl előnyös ez a vízszint most nekünk, horgászoknak.

Az előrejelzések szerint apadásra számíthatunk a Tisza magyarkanizsai szakaszánál is az elkövetkező napokban. Jelentősebb áradásra majd március végén, április elején van kilátás, amikor is a Tisza vízgyűjtő területein olvadásnak indul a hó.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olivér megérkezett Budapestre - illusztráció
2021. JANUÁR 18.
[ 14:06 ]
Három fiatal férfi szerda reggel Szabadkán megtámadott egy helybeli fiatalembert, s el akarták venni tőle a táskáját. Dario Vidaković, a megtámadott személy a Suboticke.rs portálnak elmondta, hogy migránsok voltak az elkövetők. Az eset a Zentai úton történt az édességgyár és a központi autóbusz-állomás közötti...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:36 ]
Ismét megnyitotta kapuit a pacséri termálvizes gyógyfürdő a látogatók előtt. Mindennap 11 és 19 óra között tart nyitva a létesítmény, az egyébként is kedvező áron vásárolható belépőjegy pedig az utolsó két órára féláron váltható meg. Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke elmondta,...
2021. JANUÁR 17.
[ 9:17 ]
Topolyán az egészségházban, csütörtökön kezdték meg a dolgozók koronavírus elleni védőoltását. Szombattal bezárólag mintegy száz egészségügyben foglalkoztatott kapta meg a Pfizer-BioNTech oltóanyag első adagját. A községi válságtörzs pedig kijelölte a lakosság részére is az oltópontokat. Az egészségház...
2021. JANUÁR 16.
[ 23:10 ]
Beolvasás folyamatban