Vajdaság
Zentán is megkezdődött a koronavírus elleni oltás

A Zentai Közkórház 110 dolgozója kapta meg pénteken délelőtt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni védőoltását. Az oltásra önkéntesen jelentkezhettek.

Dr. Csáki Beáta, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a megfelelő mennyiségű oltóanyagot az előzetes jelentkezések alapján juttatták el hozzájuk a belgrádi Torlak Intézetből, a Nagykikindai Közegészségügyi Intézet közbenjárásával. Az oltást egy előzetes orvosi vizsgálat előzte meg, ezt követően vehették fel az orvosok, nővérek, valamint a kisegítő személyzet.

– Az oltást követően akut, allergiás reakció senkinél sem jelentkezett, csak két-három esetben fordult elő enyhe izomfájdalom vagy hőemelkedés. A megismételt oltásra 21 nap múlva kerül majd sor, akkor pedig egy papír alapú tanúsítványt is kapnak az érintettek - nyilatkozta Dr. Csáki Beáta.

Az igazgató elmondta, hogy azoknak a személyeknek, akik most nem éltek az oltás lehetőségével, később is lesz rá alkalmuk, hogy felvegyék.

Következő körben a zentai Egészségház dolgozói kapják majd meg a koronavírus elleni védőoltást. Emellett a polgárok jelentkezése is megkezdődött az euprava.gov.rs szerb kormányzati oldalon.

A községben továbbra is jelen van a koronavírus, azonban a számok már jóval kecsegtetőbbek, mint az ünnepek előtt. Jelenleg 102 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 29-en szorulnak kórházi kezelésre, ebből négyen vannak lélegeztetőgépen. Az kórház igazgatónője azt is elmondta, hogy a csökkenő számok miatt tegnap bezárták a sebészeti osztály izolált részlegét, így most már csak a fül-orr-gégészeti és a neuropszichiátriai osztályokon kezelnek koronavírussal fertőzött betegeket.

Kállai G. Nikoletta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olivér megérkezett Budapestre - illusztráció
2021. JANUÁR 18.
[ 14:06 ]
Három fiatal férfi szerda reggel Szabadkán megtámadott egy helybeli fiatalembert, s el akarták venni tőle a táskáját. Dario Vidaković, a megtámadott személy a Suboticke.rs portálnak elmondta, hogy migránsok voltak az elkövetők. Az eset a Zentai úton történt az édességgyár és a központi autóbusz-állomás közötti...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:36 ]
Ismét megnyitotta kapuit a pacséri termálvizes gyógyfürdő a látogatók előtt. Mindennap 11 és 19 óra között tart nyitva a létesítmény, az egyébként is kedvező áron vásárolható belépőjegy pedig az utolsó két órára féláron váltható meg. Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke elmondta,...
2021. JANUÁR 17.
[ 9:17 ]
Topolyán az egészségházban, csütörtökön kezdték meg a dolgozók koronavírus elleni védőoltását. Szombattal bezárólag mintegy száz egészségügyben foglalkoztatott kapta meg a Pfizer-BioNTech oltóanyag első adagját. A községi válságtörzs pedig kijelölte a lakosság részére is az oltópontokat. Az egészségház...
2021. JANUÁR 16.
[ 23:10 ]
Beolvasás folyamatban