Vajdaság
Topolya: Folytatódnak a fejlesztések és a beruházások

A nehézségek ellenére sikeres évet zár a VMSZ által irányított topolyai önkormányzat. Fremond Árpád, a párt topolyai községi szervezetének az elnöke számolt be egy sajtótájékoztató keretében az elmúlt időszak eredményeiről és az idei tervekre is kitért.

Elmondta, hogy véleménye szerint politikai szempontból a választási évek a legfontosabbak, és ez az év ilyen volt. Sikerült abszolút többséget szerezni a képviselő-testületben és a járvány okozta nehézségek ellenére sikeresnek nevezhető az elmúlt év. Folytatódtak a beruházások, melyek közül a szennyvíztisztítót és a szennyvízelvezető hálózat főágának építését, illetve a fürdőkomplexum építését emelte ki. A központban lévő hotel épületének rendbe tételét viszont idén szeretnék megkezdeni. Az eszközök egy részét már biztosították, de további pénzeszközökre is számítanak már a közeljövőben.

A falvak fejlesztéséről is beszélt. Bácskossuthfalván a fürdő kibővítése zajlik, Pacséron a színházterem felújítása, Gunarason elkészült a civil központ és amint a helyzet lehetővé teszi, át is adják rendeltetésének. Zentagunarason is a színházterem felújítása zajlik, Bajsán pedig remélhetőleg idén már használatba is vehetik a medencét.

Fremond szólt arról is, hogy ősztől beköltözhetnek a diákotthonba a tanulók, de az idei évben még helyi közösségi választások is esedékesek a község szinte minden helyi közösségében.

A VMSZ a választási eredmények alapján önállóan is képes lenne az önkormányzat vezetésére, de Szerb Haladó Párttal koalícióban folyatatják a munkát. folytatott egyeztetéseket. A Komgrad Kommunális Közvállalat, a Dr. Hadzsy János Egészségház, a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény, Topolya Község Művelődési Háza, a Juhász Erzsébet Könyvtár, illetve Topolya Község Múzeuma vezetői posztjaira a megállapodás értelmében a VMSZ delegálhat vezetőket. Az eddigi igazgatók munkájával meg voltak elégedve és nem terveznek változtatásokat. Fremond kitért rá, hogy nem minden intézményvezető tagja a VMSZ-nek, de a szakmai szempontokat veszik figyelembe a kiválasztáskor.

Topolyán a VMSZ soraiból került ki a községi elnök, az alelnök és a községi képviselő-testület alelnöke is. A községi tanácsban négy tagot delegáltak, illetve egy polgármesteri segédet is a párt javaslatára neveztek ki. Az egészségház esetében dr. Kálóczi Dóra lemondását követően dr. Illés Csillát nevezték ki igazgatónak.

A párt községi szervezetének az elnöke a hotel épületének felújításával kapcsolatban elmondta még, hogy az épületet úgy vásárolta meg az önkormányzat, hogy valójában azt a céget vásárolta, mely a hotel épületének a tulajdonosa volt. A meglévő cég felhatalmazásait kibővítik a tervek szerint és az épülő fürdőkomplexum is a hatáskörébe tartozik, de a tó környékének idegenforgalmi tartalmainak irányítását is átvehetné. Az 1991-ben alapított TPU Vojvodina Kft. igazgatói tisztségére Fremond elmondása szerint Ivanics Zoltánt javasolják majd.

Fremond kiemelte még, hogy idén elkészül a stadion a város központjában és annak környékét is rendezni tervezik.

Az ipari park infrastruktúrájának további rendezését is a fontos feladatok között említette.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olivér megérkezett Budapestre - illusztráció
2021. JANUÁR 18.
[ 14:06 ]
Három fiatal férfi szerda reggel Szabadkán megtámadott egy helybeli fiatalembert, s el akarták venni tőle a táskáját. Dario Vidaković, a megtámadott személy a Suboticke.rs portálnak elmondta, hogy migránsok voltak az elkövetők. Az eset a Zentai úton történt az édességgyár és a központi autóbusz-állomás közötti...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:36 ]
Ismét megnyitotta kapuit a pacséri termálvizes gyógyfürdő a látogatók előtt. Mindennap 11 és 19 óra között tart nyitva a létesítmény, az egyébként is kedvező áron vásárolható belépőjegy pedig az utolsó két órára féláron váltható meg. Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke elmondta,...
2021. JANUÁR 17.
[ 9:17 ]
Topolyán az egészségházban, csütörtökön kezdték meg a dolgozók koronavírus elleni védőoltását. Szombattal bezárólag mintegy száz egészségügyben foglalkoztatott kapta meg a Pfizer-BioNTech oltóanyag első adagját. A községi válságtörzs pedig kijelölte a lakosság részére is az oltópontokat. Az egészségház...
2021. JANUÁR 16.
[ 23:10 ]
Beolvasás folyamatban