Vajdaság
Szabadkán megnyílt az ideiglenes hajléktalan szálló

Az előrejelzések szerint a hét második felében Észak-Bácskában is mínusz 10 fok alá süllyed majd a hőmérséklet a hajnali órákban. Erre való tekintettel az illetékesek úgy döntöttek, hogy Szabadkán megnyitják a Gaj utca 50. szám alatt található ideiglenes hajléktalan szállót, közölte a sajtóval Ilija Đukanović, a Szabadkai Városi Tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja.

Az ideiglenes szállást a Vöröskereszt szabadkai szervezete és a szabadkai Caritas üzemelteti. Az ágyakat, az ágyneműt és az étkeztetéshez szükséges felszerelést a Vöröskereszt biztosítja, és a rászorulók szükség szerint ruhát és lábbelit is kapnak.

A hajléktalan szállót igénybe vevőknek biztosítják a napi háromszori étkezést. Reggelit kapnak, ebédre főtt ételt, valamint vacsorát a népkonyha-program szabályai szerint. A Vöröskereszt és a Caritas dolgozói és önkéntesei 24 órás ügyeletet biztosítanak a szállóban.

Az egészségügyi prevenciós program keretében a Vöröskereszt a Szabadkai Egészségházzal együttműködve biztosítja a szállást igénybe vevők orvosi vizsgálatát.

A hajléktalan szálló szolgáltatásainak igénybevételével kapcsolatos eljárást Szabadka Város Szociális Központja bonyolítja le.

A Covid-19 és más fertőző betegségek megakadályozása érdekében a hajléktalan szálló működési rendjét a Szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakembere által kiadott járványellenes intézkedésekhez igazítják.

Szabadka Város Önkormányzata a 2021. évi költségvetésben 500.000 dinárt irányzott elő az ideiglenes hajléktalan szálló működtetésére.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olivér megérkezett Budapestre - illusztráció
2021. JANUÁR 18.
[ 14:06 ]
Három fiatal férfi szerda reggel Szabadkán megtámadott egy helybeli fiatalembert, s el akarták venni tőle a táskáját. Dario Vidaković, a megtámadott személy a Suboticke.rs portálnak elmondta, hogy migránsok voltak az elkövetők. Az eset a Zentai úton történt az édességgyár és a központi autóbusz-állomás közötti...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:36 ]
Ismét megnyitotta kapuit a pacséri termálvizes gyógyfürdő a látogatók előtt. Mindennap 11 és 19 óra között tart nyitva a létesítmény, az egyébként is kedvező áron vásárolható belépőjegy pedig az utolsó két órára féláron váltható meg. Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke elmondta,...
2021. JANUÁR 17.
[ 9:17 ]
Topolyán az egészségházban, csütörtökön kezdték meg a dolgozók koronavírus elleni védőoltását. Szombattal bezárólag mintegy száz egészségügyben foglalkoztatott kapta meg a Pfizer-BioNTech oltóanyag első adagját. A községi válságtörzs pedig kijelölte a lakosság részére is az oltópontokat. Az egészségház...
2021. JANUÁR 16.
[ 23:10 ]
Beolvasás folyamatban