Vajdaság
A szerb taxisok már arab feliratú taxiskártyákat osztogatnak a migránsoknak

Nagy üzlet a Vajdaságban a szerb taxisoknak a migránsok utaztatása. A taxisok már arab nyelvű taxiskártyákat osztogatnak az illegális bevándorlóknak.

A szerb rendőrség buszokkal szállítja el az illegális migránsokat a határ menti magyar településekről, jó pénzért azonban a szerb taxisok már másnap visszaviszik őket - írja a Ripost.

Egy vajdasági férfi most a zombori befogadóközpontnál megszerezte az egyik taxis által osztogatott névjegykártyát, melyen jól látszik, hogy a fuvarozók már nem csak szerb feliratokat használnak. Este hat órakor csak ki kell állni a volt seprűkészítő üzem sarkára, és ott csak úgy özönlenek a zombori rendszámú taxik a központ felé a migránsokkal – idéz a Ripost egy magyarkanizsai nőt.

Történik mindez annak ellenére, hogy a szabadkai rendőrség tagjai a határrendőrséggel együttműködve letartóztattak öt szabadkai, illetve zombori illetőségű taxist, akiket illegális határátlépéssel és embercsempészéssel gyanúsítanak.

Tavaly késő ősszel pedig Horgoson a férfiak már feltartóztattak egy migránsokkal teli taxit, megfenyegették a sofőrjét, és visszafordulásra kényszerítették. A helyiek szerint ugyanakkor ez nem megoldás, nem lehet állandóan lesben állni, és bajba sem akarnak kerülni.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olivér megérkezett Budapestre - illusztráció
2021. JANUÁR 18.
[ 14:06 ]
Három fiatal férfi szerda reggel Szabadkán megtámadott egy helybeli fiatalembert, s el akarták venni tőle a táskáját. Dario Vidaković, a megtámadott személy a Suboticke.rs portálnak elmondta, hogy migránsok voltak az elkövetők. Az eset a Zentai úton történt az édességgyár és a központi autóbusz-állomás közötti...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:36 ]
Ismét megnyitotta kapuit a pacséri termálvizes gyógyfürdő a látogatók előtt. Mindennap 11 és 19 óra között tart nyitva a létesítmény, az egyébként is kedvező áron vásárolható belépőjegy pedig az utolsó két órára féláron váltható meg. Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke elmondta,...
2021. JANUÁR 17.
[ 9:17 ]
Topolyán az egészségházban, csütörtökön kezdték meg a dolgozók koronavírus elleni védőoltását. Szombattal bezárólag mintegy száz egészségügyben foglalkoztatott kapta meg a Pfizer-BioNTech oltóanyag első adagját. A községi válságtörzs pedig kijelölte a lakosság részére is az oltópontokat. Az egészségház...
2021. JANUÁR 16.
[ 23:10 ]
Beolvasás folyamatban