Vajdaság
Nincs pontos adat a járványban elhunyt vajdaságiak számáról

Tavaly március 6-ától máig Vajdaság területén - a nem hivatalos adatok szerint - több száz embert hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében, de ezt az információt az illetékes szervek, ismeretlen okok miatt, nem akarják pontosítani. Hogy jelentős mértékben nagyobb az elhunytak száma azt abból a tényből is le lehet vonni, hogy Újvidéken vasárnap is szerveznek temetést, és a temetések száma a kétszeresére nőtt.

A Batut intézet hallgat ezekről a fontos kérdésekről, amely érinti a hozzátartozókat, családtagokat, barátokat és munkatársakat is, akik a járvány miatt vesztették el szerettüket. A 021.rs hírportál már hónapok óta próbálja megtudni az elhunytak számát a tartományban, de kérdéseik süket fülekre találnak.

Korábban sem kaptak választ sem az egészségügyi minisztériumtól, sem Zlatibor Lončar egészségügyi minisztertől, de a tartományi egészségügyi titkárságtól és Zoran Gojković illetékes titkártól sem, de ugyanúgy hallgat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet, a Vajdasági Klinikai Központ, és a tartományi kormány is.

A legutóbbi információkhoz szeptemberben jutottak hozzá, amikor közölték, hogy Vajdaságban a koronavírus miatt 120 személy vesztette életét. Ez a szám jelenleg sokkal magasabb, de nem ismert, hogy mennyivel.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a válságstáb sosem hozza nyilvánosságra a Vajdaságra és az Újvidékre vonatkozó adatokat.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olivér megérkezett Budapestre - illusztráció
2021. JANUÁR 18.
[ 14:06 ]
Három fiatal férfi szerda reggel Szabadkán megtámadott egy helybeli fiatalembert, s el akarták venni tőle a táskáját. Dario Vidaković, a megtámadott személy a Suboticke.rs portálnak elmondta, hogy migránsok voltak az elkövetők. Az eset a Zentai úton történt az édességgyár és a központi autóbusz-állomás közötti...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:36 ]
Ismét megnyitotta kapuit a pacséri termálvizes gyógyfürdő a látogatók előtt. Mindennap 11 és 19 óra között tart nyitva a létesítmény, az egyébként is kedvező áron vásárolható belépőjegy pedig az utolsó két órára féláron váltható meg. Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke elmondta,...
2021. JANUÁR 17.
[ 9:17 ]
Topolyán az egészségházban, csütörtökön kezdték meg a dolgozók koronavírus elleni védőoltását. Szombattal bezárólag mintegy száz egészségügyben foglalkoztatott kapta meg a Pfizer-BioNTech oltóanyag első adagját. A községi válságtörzs pedig kijelölte a lakosság részére is az oltópontokat. Az egészségház...
2021. JANUÁR 16.
[ 23:10 ]
Beolvasás folyamatban