Vajdaság
A vásárcsarnok épületében kezdik meg az újvidékiek tömeges beoltását

Az újvidékiek tömeges beoltását holnap kezdik meg, az Újvidéki Vásár épületének 1-es csarnokában, közölte ma Miloš Vučević polgármester.

Vučević ezt az államvezetés és az immunizációval megbízott csoport együttes ülésén közölte. A tömeges vakcináció első napján 720 bejelentkezett polgárt oltanak be.

„Újvidék készen áll, az Újvidéki Vásár csarnoka készen áll, hogy befogadja az első újvidéki polgárokat, akik átesnek a tömeges oltási folyamaton. Nyolc plusz kettő vakcinációs pont áll készen. Az Első Dandár tagjaival és a Vöröskereszt önkénteseivel alakítottunk ki mindent. Minden elvégezzük az utolsó simításokat is”, közölte Újvidék polgármestere.

Az újvidékiek tömeges beoltását a vásár 1-es csarnokában végzik majd, ahol korábban covid-kórházat alakítottak ki a koronavírusos betegek számára.

Vučević Facebook-profilján közölte az 1-es csarnok tervrajzát is, amelyet előkészítettek a vakcinációra. A csarnok bejáratánál 96 helyen lehet majd kitölteni az űrlapokat, és 80 helyet biztosítottak a várakozók számára. 10 helyen végzik majd az orvosi vizsgálatokat, és szintén 10 helyen adják be az oltásokat.

„Holnaptól működőképesek leszünk és dolgozni fogunk. Parkolót is biztosítottunk, valamint egy telefonos központot is az egészségházon keresztül. Az Újvidéki Egészségház, valamint a Vajdasági Közegészségügyi Intézet orvosai és egészségügyi nővérei munkába álltak, úgyhogy Újvidék készen áll”, fogalmazott Vučević. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A rendőrség letartóztatta a szabadkai M. A.-t kábítószer előállítása és forgalmazása, engedély nélküli fegyverviselés és robbanóanyag birtoklás gyanújával. Az 53 éves férfi lakásának átkutatásakor 51,5 gramm kokaint, kisebb mennyiségű marihuánát találtak, továbbá kézigránátot és egy a gyanúsított nevére...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 14:08 ]
A szabadkai rendőrség letartóztatta az 1988-as születésű M. D-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy társával Szabadka környékén betört egy 71 éves asszony házába. Az eset még február elején történt. A férfi társával behatolt az idős asszony házába, megverték és elvették a pénzét. Az elfogott férfit kihallgatták, s...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 12:40 ]
A hétvégén sikerült befogni azokat a kutyákat, amelyek a múlt héten a bíróság környékén rátámadtak egy 55 éves szabadkai hölgyre. Mint kiderült, nem kóbor kutyáról van szó, hanem olyan állatokról, amelyeknek van gazdájuk. A legidősebb ebet, a falkavezért elvették a tulajdonostól, s menhelyen helyezték el, hogy...
2021. FEBRUÁR 22.
[ 15:47 ]
Beolvasás folyamatban