Vajdaság
Online egyetemi felvételi-felkészítő indult az MNT szervezésében
Betűméret:             

Kezdetét vette a Magyar Nemzeti Tanács ingyenes felvételi-felkészítő programja jövendőbeli egyetemisták számára. A járvány miatt online folyik az oktatás.

Összesen 143-an jelentkeztek az előkészítőre. A tanulók a felkínált 13 tantárgy közül választhattak ki kettőt, attól függően, hogy melyik egyetemre vagy főiskolára szeretnének majd bejutni. A képzésen szereplő tantárgyak: magyar nyelv és irodalom, német nyelv, angol nyelv, szociológia, pszichológia, történelem, földrajz, biológia, matematika, fizika, kémia, közgazdaságtan, illetve számítástechnika és informatika.

A reggeli online megnyitón De Negri Ibolya a Végrehajtó Bizottság tagja és Csikós Pajor Gizella felkészítőtanár, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium igazgatója köszöntötte a résztvevő diákokat, tanárokat és a sajtó képviselőit.

Az érdeklődők a ZOOM platformon keresztül kialakított virtuális térben tudják lehallgatni az órákat. De Negri Ibolya elmondta, hogy mindig problémát jelentett, hogy a diákok hogyan tudnak eljutni a helyszínekre, ahol a képzéseket rendezik. Most otthonról is tudják az órákat követni. Bíznak abban, hogy a résztvevők kitartóak lesznek és élni fognak a lehetőséggel, amit a tanárok kínálnak a számukra öt hónapon át.

Az MNT munkatársa elmondta azt is, örülnek annak is, hogy ilyen sokan élnek a felkészülés lehetőségével, és itthon, a szülőföldjükön tervezik a felsőfokú tanulmányaik folytatását. De Negri Ibolya hangsúlyozta, hogy számíthatnak az MNT ösztöndíjprogramjában szereplő programokra és támogatásokra is.

A órák kéthetente tartják. A dátumok: február 13-a és 27-e, március 13-a és 27-e, április10-e és 24-e, május 15-e és 23-a, valamint június 5-e és 19-e. Amennyiben a járványhelyzet megengedi, személyes találkozókat, tantermi órákat is tartanak, s ha lehetőség nyílik rá, a felkészítőt egy táborral zárják.

A program Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával, valamint a Bethlen Gábor Alap közreműködésével valósul meg.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban