Vajdaság
Szabadka: Stabil a kutyatámadás áldozatának állapota

A Szabadkai közkórházban lábadozik az az 55 éves nő, akit kedd reggel kóbor kutyák támadtak meg Szabadkán, a bíróság és a központi autóbusz-állomás közti területen. N. P. állapota stabil, nincs életveszélyben, írja a Subotica.com portál.

Dr. Slobodan Puškar, a kórház igazgatója elmondta, hogy a sérült sebeit ellátták, néhány napot a kórházban kell töltenie, utána otthon gyógyulhat tovább, illetve rendelői ellátásban részesítik majd. Az igazgató szerint az utóbbi négy évben nem volt hasonló kutyatámadás, hogy az áldozat kórházi kezelésre szoruljon.

Az asszonyt szerda délelőtt meglátogatta Stevan Bakić polgármester, aki elmondta, hogy az eset felzaklatott mindenkit, s az önkormányzat segíteni fog az áldozatnak, ahogyan csak tud. A város a kóbor kutyák problémáját komplex módon próbálja megoldani, s sok pénzt áldoz erre. Megépült egy új állatmenhely, megszervezte a kóbor állatok sterilizációját és megjelölését, de sajnos ennek ellenére történnek ilyen esetek. A Zentai úton, ahol a támadás történt, csak az idén már tíz esetben intézkedtek az állathigiéniai szolgálat munkatársai. A közelben van a tehervonat pályaudvar, s ezt a városrészt gyakorlatilag lehetetlen ellenőrizni.

Radoslav Vukelić, a kommunális tevékenységek titkárságának titkára elmondta, hogy az a falka, amely rátámadt az asszonyra, még szabadon van, nem sikerült őket befogni. Problémát jelentenek az otthonukból megszökő állatok is, mivel nincsenek beoltva. Egy akció során a titkárság munkatársai 740 háztartást vizsgáltak. 536-ban tartottak házikedvencet, de közülük csupán 180 volt chippel megjelölve, s csak 91 volt beoltva. Elsősorban az állatok megjelölését és oltását kellene az elkövetkező időszakban forszírozni. A kóbor állatok reprodukciója igen magas, a kölykök nincsenek emberhez szokva, gyakrabban támadnak, de különféle betegségeket is könnyebben átvisznek az emberre.

Szabadka Város kutyaharapás miatt 2020-ban 3,3 millió dinár kártérítést fizetett, 2019-ben pedig 7,1 millió dinárt.

Arra kérik a polgárokat, hogy ha kóbor állatokat látnak, jelentsék. Azok pedig, akik házikedvencet tartanak, legyenek felelősségteljesek, s ne hagyják állataikat az utcákon kóborolni.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lászlo
2021. FEBRUÁR 17. [ 20:43 ]

Be kellene vezetni a kutya adot mint valamikor,avval együtt az oltásukat is, és akkor a tulajdonosok jobban oda figyelnénék a házi kedvenceikre.


A Palicsi és Ludasi tavak környezetének rendezésével Szabadka város turisztikai értékének a további erősítése a cél. A Palicsi tó köré ugyanakkor kérékpáros és gyalogos utak is épülnek, ezzel is segítve az aktív pihenést és a természetjárást, de a biodiverzítás megóvására és fenntartására is odafigyelnek,...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 17:49 ]
A topolyai község területéről eddig több mint 10 ezren igényelték és kapták is meg a magyar állampolgárságot, mondta el a kihelyezett nyílt konzuli fogadónapon Szatmári Adrián, Topolya község polgármester, aki a főkonzulátus alkalmazottai mellett szintén jelen volt az eseményen. Kihelyezett nyílt konzuli fogadónapot...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 12:59 ]
Egy sor magyar beruházás valósulhat meg Szerbiában, főleg Vajdaságban a közeljövőben - hangsúlyozta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában. A több mint 100 millió eurós fejlesztéseket Szerbiában megvalósító cégeket a magyar állam 50 millió euróval támogatja. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 16:32 ]
Beolvasás folyamatban