Vajdaság
Szabadka: Stabil a kutyatámadás áldozatának állapota
Betűméret:             

A Szabadkai közkórházban lábadozik az az 55 éves nő, akit kedd reggel kóbor kutyák támadtak meg Szabadkán, a bíróság és a központi autóbusz-állomás közti területen. N. P. állapota stabil, nincs életveszélyben, írja a Subotica.com portál.

Dr. Slobodan Puškar, a kórház igazgatója elmondta, hogy a sérült sebeit ellátták, néhány napot a kórházban kell töltenie, utána otthon gyógyulhat tovább, illetve rendelői ellátásban részesítik majd. Az igazgató szerint az utóbbi négy évben nem volt hasonló kutyatámadás, hogy az áldozat kórházi kezelésre szoruljon.

Az asszonyt szerda délelőtt meglátogatta Stevan Bakić polgármester, aki elmondta, hogy az eset felzaklatott mindenkit, s az önkormányzat segíteni fog az áldozatnak, ahogyan csak tud. A város a kóbor kutyák problémáját komplex módon próbálja megoldani, s sok pénzt áldoz erre. Megépült egy új állatmenhely, megszervezte a kóbor állatok sterilizációját és megjelölését, de sajnos ennek ellenére történnek ilyen esetek. A Zentai úton, ahol a támadás történt, csak az idén már tíz esetben intézkedtek az állathigiéniai szolgálat munkatársai. A közelben van a tehervonat pályaudvar, s ezt a városrészt gyakorlatilag lehetetlen ellenőrizni.

Radoslav Vukelić, a kommunális tevékenységek titkárságának titkára elmondta, hogy az a falka, amely rátámadt az asszonyra, még szabadon van, nem sikerült őket befogni. Problémát jelentenek az otthonukból megszökő állatok is, mivel nincsenek beoltva. Egy akció során a titkárság munkatársai 740 háztartást vizsgáltak. 536-ban tartottak házikedvencet, de közülük csupán 180 volt chippel megjelölve, s csak 91 volt beoltva. Elsősorban az állatok megjelölését és oltását kellene az elkövetkező időszakban forszírozni. A kóbor állatok reprodukciója igen magas, a kölykök nincsenek emberhez szokva, gyakrabban támadnak, de különféle betegségeket is könnyebben átvisznek az emberre.

Szabadka Város kutyaharapás miatt 2020-ban 3,3 millió dinár kártérítést fizetett, 2019-ben pedig 7,1 millió dinárt.

Arra kérik a polgárokat, hogy ha kóbor állatokat látnak, jelentsék. Azok pedig, akik házikedvencet tartanak, legyenek felelősségteljesek, s ne hagyják állataikat az utcákon kóborolni.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lászlo
2021. FEBRUÁR 17. [ 20:43 ]

Be kellene vezetni a kutya adot mint valamikor,avval együtt az oltásukat is, és akkor a tulajdonosok jobban oda figyelnénék a házi kedvenceikre.


Évről évre népszerűbbek a Vajdaságban is A szakkör tanfolyamai. Három évvel ezelőtt indult az első képzés, akkor még kísérleti jelleggel. A most is zajló harmadik évadban a szakköri foglalkozások már 18 szakmát öleltek föl, és Vajdaság-szerte 29 településre jutottak el. A magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:54 ]
A rendőrség ma fokozottan ellenőrzi a forgalmat. Az ellenőrzés célja, hogy felfedjék az autóbusz- és teherautó-vezetők által elkövetett szabálysértéseket és bűncselekményeket, közölte a szabadkai rendőrigazgatóság. Mint fogalmaztak, az akció során a közlekedési rendőrök ellenőrzik a veszélyes árukat...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:29 ]
Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
Beolvasás folyamatban