Vajdaság
Hazulról megszökött kutyák támadták meg a szabadkai nőt?

A hétvégén sikerült befogni azokat a kutyákat, amelyek a múlt héten a bíróság környékén rátámadtak egy 55 éves szabadkai hölgyre. Mint kiderült, nem kóbor kutyáról van szó, hanem olyan állatokról, amelyeknek van gazdájuk. A legidősebb ebet, a falkavezért elvették a tulajdonostól, s menhelyen helyezték el, hogy feltárják egészségügyi s mentális állapotát.

Minderről Stevan Bakić szabadkai polgármester számolt be egy hétfői, önkormányzati sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy a felelőtlen ebtartók miatt okoznak ilyen nagy problémát az elkóborolt állatok. Ezekre a személyekre azonban büntetés vár a megfelelő törvényes előírások alapján. Sajnos az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, az eseményeket nem lehet meg nem történtté tenni, de meg lehet előzni újabb ilyen rémségeket.

A polgármester beszámolt arról, hogy a megtámadott asszony jobban van, épül fel a kutyák okozta sérüléseiből. A város, amiben tud, segít neki. Az ügy az ügyészség hatáskörébe tartozik, ők teszik meg a további lépéseket. A város csak januárban 2 millió dinárt költött a kóbor állatok befogására, mondta a polgármester.

Aleksandra Bukvić, a Köztisztasági Közvállalat Állathigiéniai Szolgálatának vezetője elmondta, hogy a falkavezér egy nagyobb testű, fekete kutya volt, valószínűleg husky. Már a támadás után sejtették, hogy nem kóbor állatról van szó. A kommunális rendőrség embereivel körbejárták a környék házait, s megtalálták a szóban forgó kutyát, amit elvettek gazdájától. A kutyával már korábban is voltak gondok, udvarban tartották, nem volt megkötve, s kiszökött az utcára is.

A megtámadott nő a kutya fényképének a láttán feldúlt állapotba került, s kijelentette, hogy a fotón látható jószág volt a támadó.

Szabadkán a legtöbb gondot az otthonukból megszökött kutyák okozzák. Két hónap alatt 250 bejelentést tettek a polgárok kutyatámadás miatt a kommunális rendőrségnél, s összesen 20 szabálysértési feljelentés született. Póráz nélküli sétáltatásért 8 ezer dinár a büntetés, ha az állat nem rendelkezik chippel és nem oltották be, további 5 ezer dinárt kell a gazdájának fizetnie. Három hete a Bajai úton is megtámadtak egy nőt a kóbor kutyák, szerencsére őt a járókelőknek sikerült megvédeniük az állatoktól.

Laura Rajnović Evetović, a kommunális rendőrség vezetője elmondta, a gondot az okozza, hogy a kutyakölyköket nagyon sokan elűzik a háztól, ezért sok a kóbor állat. Probléma az is, hogy sokan etetik a kutyákat, macskákat az utcán, s ezt gyakran iskolák környékén teszik, s ezért oda szoknak a jószágok. Bár kevés munkatársuk van, minden esetet kivizsgálnak, de arra kéri a polgárokat, hogy legyenek felelősségteljes állattartók, s ügyeljenek házi kedvenceikre.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Flash mob faültetés Horgoson - illusztráció
2021. ÁPRILIS 9.
[ 19:16 ]
Msgr. Večerin Slavko püspök úr március végén, koronavírus fertőzés miatt két hétre bekerült a Szabadkai Közkórházba. Április 8-ára annyira feljavult az állapota, hogy elhagyhatta a szóban forgó intézményt. Jelenleg a püspöki palotában lábadozik. Köszönetét szeretné kifejezni az Egyházmegye papságának és a...
2021. ÁPRILIS 9.
[ 16:00 ]
A Vendéglátósok Egyesületének képviselőivel folytatott egyeztetés után Szabadka Város intézkedéscsomagot fogadott el, hogy megsegítse a nehéz helyzetbe került ágazatot, illetve mindazokat, akik a válságstáb döntése miatt kénytelenek voltak felfüggeszteni a tevékenységüket. A városi tulajdonban lévő...
2021. ÁPRILIS 9.
[ 9:16 ]
Soron kívül kérhetik a polgárok pénteken az AstraZeneca vakcinát a szabadkai új városházán kialakított oltóponton 8 és 20 óra között. Akik inkább a kínai oltóanyagot vennék fel, azok a Kumičić utcai rendelőt kereshetik fel 13 és 20 óra között. Az oltás nincs életkorhoz kötve, mindkét helyen minden nagykorú, 18...
2021. ÁPRILIS 8.
[ 19:35 ]
Beolvasás folyamatban