Vajdaság
Topolya: Leghamarabb májusban lesz kirakodóvásár

Topolyán is megkezdik azoknak az oltását is, akik nem regisztráltak az eUprava portálon. Ma rekordszámú, mintegy 400 védőoltást adtak be. A válságtörzs határozata értelmében vasárnap nem lesz kirakodóvásár.

A topolyai egészségházban is megkezdik azoknak az oltását is, akik előzőleg nem regisztrálták magukat az eUprava portál segítségével. Dr. Illés Csilla, az egészségház igazgatónője elmondta, hogy a mai napra még 400 olyan személyt hívtak be védőoltásra, akik már korábban jelentkeztek az említett portálon keresztül. Ezért ma elsősorban az ő oltások zajlik. A helyi közösségek képviselőivel is megállapodtak azonban, hogy a polgárok ott is jelezhetik oltási igényüket és amennyiben a község valamely településén többen igénylik a védőoltást, az oltócsoport napokon belül helyben is elvégzi majd a védőoltások beadását.

Az igazgatónő elmondása szerint tegnap 14 személy jelentkezett koronavírusra jellemző tünetekkel a covid-rendelőben, közülük nyolcnak lett pozitív a tesztje, ebből egy személyt kellett kórházba beutalni. Ez azt jelenti, hogy a vírus jelen van, a járványügyi helyzet még nem nevezhető jónak és arra buzdított mindenkit, hogy jelentkezzen a védőoltásra, amit napokon belül meg is kaphat. Dr. Illés Csilla szerint hamarosan eléri a község területén az újraoltottak száma a hatezret, ami már egy bíztató arány a jövőre nézve.

Az áprilisi kirakodóvásár is elmarad

Topolya Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskarának döntése értelmében, a régió járványügyi helyzetét figyelembe véve, az áprilisi topolyai vásár is elmarad. Az indoklás szerint a vásárra nem csak a községből érkeznek árusok és vásárlók, hanem szinte az ország egész területéről, így fennáll az esélye, hogy ily módon gyorsabban terjedne a vírus.

Az elmúlt napokban kisebb enyhítésekről döntött a köztársasági válságstáb, s talán a helyzet is lassú, de javuló tendenciát mutat. Az immunizáció jó ütemben halad az egész ország területén. Topolya községben összesen 8400 védőoltást használtak fel, 3700 személy a vakcina második dózisát is megkapta. Ha ez a trend folytatódik, akkor bizakodhatunk, hogy a helyzet folyamatosan javulni fog, és a járványügyi intézkedéseket tovább lehet enyhíteni. Reményeik szerint egy hónap múlva a májusi vásárt már megtarthatják – olvasható a közleményben.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsa: Sk8 & slam 4 the grund! - illusztráció
2021. ÁPRILIS 20.
[ 16:53 ]
Topolyán növekszik a beoltottak és csökken a fertőzöttek száma. A két dolog összefüggésbe hozható egymással, május elseje utánra a kétszer beoltottak száma meg fogja haladni a hatezret. A topolyai község területén is csökkenő tendenciát mutat az új beazonosított koronavírus fertőzöttek száma. Dr. Illés Csilla, a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 8:53 ]
Nagybecskereken a Miletić utcában levő Idea bevásárlóközpont parkolójában, egy autóban egy férfi holttestére bukkantak. A rendőrség még nem adott ki hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban. Nem hivatalos értesülések szerint a helyszíneléskor kizárták a gyilkosság lehetőségét, minden jel szerint a férfi...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 23:28 ]
Az első negyedévben 104 baleset történt a Szabadkai Rendőrigazgatóság hatáskörébe tartozó utakon. Három ember vesztette életét, 24 pedig súlyosan megsérült. A legtöbb baleset januárban történt, amikor összesen 39 karambolt jegyeztek. Februárban volt a legtöbb, két halálos áldozat, márciusban pedig a legtöbb...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 19:21 ]
Beolvasás folyamatban