Vajdaság
Szabadkai egyetemi karokra látogatott a tartományi felsőoktatási titkár
Betűméret:             

Az ország gazdasági fejlődésében hatalmas szerepe van a felsőoktatásnak, amely a szakembereket képezi. Fokozottan igaz ez a közgazdász- és építőmérnök képzésre, jelentette ki csütörtökön, szabadkai látogatásán Zoran Milošević. A tartományi felsőoktatási titkár ellátogatott a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra is, ahol a kisebbségi nyelvű felsőoktatás fontosságát ecsetelte, de egyeztetett arról is, hogy a pandémia közepette miként folyik az oktatás.

Zoran Milošević először a Közgazdasági és az Építőmérnöki Karon, majd az MTTK-n járt. A felsőoktatási intézmények vezetőivel egyeztetett, majd a megbeszélések tapasztalatait a tanítóképzőn egy sajtótájékoztató keretében összegezte.

Szerbia gazdasági fejlődésben hatalmas szerepe van a közgazdaságnak és az építőiparnak, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kart sem, jelentette ki Zoran Milošević.

Elmondta, hogy a karok infrastruktúrájának a javítása prioritást élvez. A szabadkai megbeszéléseken erről is tárgyaltak. A tanulmányi programokat szeretnék fejleszteni, biztosítani kívánják a tudományos kutatásokhoz a szükséges eszközöket. Kiemelte, rendkívül fontos a művelődési és oktatási intézményekkel az együttműködés a duális képzés miatt.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tájékozódott az épület felújításáról is. Pintér-Krekity Valéria oktatási dékánhelyettes elmondta, hogy a kar új épületszárnyának építési költségeit Magyarország Kormánya fedezi, viszont fel szeretnék újítani a régi épületrészt is. Ennek költségeit szeretnék, ha a tartomány biztosítaná, s ígéretet is kaptak erre.

A dékánhelyettes kijelentette, hogy az MTTK-nak gyümölcsöző kapcsolata van a titkársággal, hisz már többször pályáztak sikeresen.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újvidéken is megjelent a „fantombérlők” problémája. A szavazáson történő részvételre vonatkozó értesítést megkapták a Lázár cár sugárúton élő polgárok is, viszont több olyan személy nevére érkezett értesítés, akik nem az említett címen laknak. Erről a Zöld-Baloldali Front zombori bizottsága...
2023. DECEMBER 7.
[ 17:21 ]
Az előttünk álló hétvégén tartják meg a Zentai Sportcsarnokban a 7. Gazdanapok rendezvényt, illetve annak keretében a hagyományos Mikulás-napi kiállítást, a helyi termékek bemutatóját, a 23. Nemzetközi Pálinkafesztivált, valamint a 11. Vajdasági Kulináris-és Élelmiszeripari Kiállítást. is. A Zentai Gazdakör...
2023. DECEMBER 7.
[ 17:20 ]
Nincs a szokásos viháncolás, a diákok arcáról inkább egyféle döbbenet olvasható le, amikor hallgatják Bojana Gladović élettörténetét. A fiatal egészségügyi dolgozó 22 éves volt, amikor kolléganőjével munkába sietett. A társa gyorsan és nem az útviszonyoknak megfelelően hajtott, a kocsi egy jeges szakaszon megcsúszott,...
2023. DECEMBER 7.
[ 15:49 ]
Beolvasás folyamatban