Vajdaság
Szabadkai egyetemi karokra látogatott a tartományi felsőoktatási titkár
Betűméret:             

Az ország gazdasági fejlődésében hatalmas szerepe van a felsőoktatásnak, amely a szakembereket képezi. Fokozottan igaz ez a közgazdász- és építőmérnök képzésre, jelentette ki csütörtökön, szabadkai látogatásán Zoran Milošević. A tartományi felsőoktatási titkár ellátogatott a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra is, ahol a kisebbségi nyelvű felsőoktatás fontosságát ecsetelte, de egyeztetett arról is, hogy a pandémia közepette miként folyik az oktatás.

Zoran Milošević először a Közgazdasági és az Építőmérnöki Karon, majd az MTTK-n járt. A felsőoktatási intézmények vezetőivel egyeztetett, majd a megbeszélések tapasztalatait a tanítóképzőn egy sajtótájékoztató keretében összegezte.

Szerbia gazdasági fejlődésben hatalmas szerepe van a közgazdaságnak és az építőiparnak, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kart sem, jelentette ki Zoran Milošević.

Elmondta, hogy a karok infrastruktúrájának a javítása prioritást élvez. A szabadkai megbeszéléseken erről is tárgyaltak. A tanulmányi programokat szeretnék fejleszteni, biztosítani kívánják a tudományos kutatásokhoz a szükséges eszközöket. Kiemelte, rendkívül fontos a művelődési és oktatási intézményekkel az együttműködés a duális képzés miatt.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tájékozódott az épület felújításáról is. Pintér-Krekity Valéria oktatási dékánhelyettes elmondta, hogy a kar új épületszárnyának építési költségeit Magyarország Kormánya fedezi, viszont fel szeretnék újítani a régi épületrészt is. Ennek költségeit szeretnék, ha a tartomány biztosítaná, s ígéretet is kaptak erre.

A dékánhelyettes kijelentette, hogy az MTTK-nak gyümölcsöző kapcsolata van a titkársággal, hisz már többször pályáztak sikeresen.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szécsányi Aleksa Šantić Általános Iskolában az igazgatónő döntése alapján nem engedélyezik a vallási szertartások megtartását, így az évtizedes hagyományok is elmaradnak: nem lesz pap és ünnepi kalácstörés sem Szent Száva napján. Az igazgatónő döntése – amelyet még az ateistáknak szánt Ateisti Srbije...
2023. JANUÁR 27.
[ 8:36 ]
Az alaposabb szemvizsgálatoknál használatos korszerű biomikroszkóppal és tonométerrel gyarapodott a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház szemészeti osztálya. Az eszközökkel immár az egészségügyi biztosítás terhére is elvégezhetők olyan állapotfelmérések, amikért korábban magánrendelők szolgálatait voltak kénytelen...
2023. JANUÁR 27.
[ 8:33 ]
Két migránscsoport csapott össze Zomborban, két migráns megsérültek. Az összetűzésben egy tucatnyian vettek részt, nemzetiségi hovatartozásukról nincs információ. A Tanjug szerint a verekedők nem használtak lőfegyvert, Szerbiai RTV ezzel szemben azt állítja, hogy lőttek is. Egyes médiaházak nem kettő, hanem három...
2023. JANUÁR 26.
[ 22:56 ]
Beolvasás folyamatban