Vajdaság
Szabadkai egyetemi karokra látogatott a tartományi felsőoktatási titkár
Betűméret:             

Az ország gazdasági fejlődésében hatalmas szerepe van a felsőoktatásnak, amely a szakembereket képezi. Fokozottan igaz ez a közgazdász- és építőmérnök képzésre, jelentette ki csütörtökön, szabadkai látogatásán Zoran Milošević. A tartományi felsőoktatási titkár ellátogatott a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra is, ahol a kisebbségi nyelvű felsőoktatás fontosságát ecsetelte, de egyeztetett arról is, hogy a pandémia közepette miként folyik az oktatás.

Zoran Milošević először a Közgazdasági és az Építőmérnöki Karon, majd az MTTK-n járt. A felsőoktatási intézmények vezetőivel egyeztetett, majd a megbeszélések tapasztalatait a tanítóképzőn egy sajtótájékoztató keretében összegezte.

Szerbia gazdasági fejlődésben hatalmas szerepe van a közgazdaságnak és az építőiparnak, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kart sem, jelentette ki Zoran Milošević.

Elmondta, hogy a karok infrastruktúrájának a javítása prioritást élvez. A szabadkai megbeszéléseken erről is tárgyaltak. A tanulmányi programokat szeretnék fejleszteni, biztosítani kívánják a tudományos kutatásokhoz a szükséges eszközöket. Kiemelte, rendkívül fontos a művelődési és oktatási intézményekkel az együttműködés a duális képzés miatt.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tájékozódott az épület felújításáról is. Pintér-Krekity Valéria oktatási dékánhelyettes elmondta, hogy a kar új épületszárnyának építési költségeit Magyarország Kormánya fedezi, viszont fel szeretnék újítani a régi épületrészt is. Ennek költségeit szeretnék, ha a tartomány biztosítaná, s ígéretet is kaptak erre.

A dékánhelyettes kijelentette, hogy az MTTK-nak gyümölcsöző kapcsolata van a titkársággal, hisz már többször pályáztak sikeresen.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban