Vajdaság
Megkezdődött a Tarcal-hegyi közlekedési folyosó építése

Az első szimbolikus fúrással kezdetét vette a Tarcal-hegyi közlekedési folyosó építése, írja a Tanjug.

Az Újvidék és Ruma között húzódó gyorsforgalmi út 47,7 kilométer hosszú és a Šid, illetve Szabadka felé tartó autóutakat fogja összekötni.

Az építkezés megkezdése alkalmából rendezett ünnepélyen jelen volt Aleksandar Vučić is, aki elmondta, hogy nagy dolgokat teszünk országunkért. Csen Bo, Kína szerbiai nagykövete kiemelte, hogy az új projektek Kína és Szerbia együttműködésének életerejét jelképezik, és nincs olyan akadály, amely gátat szabna ennek az együttműködésnek.

Kovilj felé egy 1765 méter hosszú híd fog épülni, a leghosszabb alagút pedig 3,5 kilométer hosszú lesz.

“Így össze lesz kötve Bácska déli része a szerémségi körzet szívével, illetve Mačvával is, valamint ez a Romániából Horvátországba és a boszniai Szerb Köztársaságba vezető utakat is összeköti. Ez megkönnyíti majd az emberek életét, az áruszállítást, gyorsabb közlekedést tesz lehetővé, könnyebb, szebb és kényelmesebb életet ad az embereknek” - mondta Vučić a ceremónián.

Elmondása szerint a projekt értéke 606 millió euró.

“Drága ez az építkezés, amint hidakat és komplikált alagutakat építünk, nem lehetséges, hogy ez olcsón kijöjjön. Ma Szerbia ezt megteheti, akarja, és muszáj neki, mivel azt szeretnénk, hogy a következő generációk számára jobb utakat hagyjunk”- fűzte hozzá Szerbia elnöke, aki hangsúlyozta, hogy büszke arra, hogy Szerbia ma gyorsabban épül, mint eddig bármikor. (Tanjug)

Pásztor: Prioritás volt az úthálózat fejlesztése

A VMSZ-nek eddig is magas fokú prioritása volt az úthálózat fejlesztésének az ügye, és az is marad – írja Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Facebook-oldalán a Tarca-helyi autóút építése kapcsán.

Mint fogalmaz: az új közlekedési folyosónak köszönhetően biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés és összeköti majd Újvidéket Szerémséggel, Vajdaságot Nyugat-Szerbiával és növeli Vajdaság tőkevonzó erejét is, aminek köszönhetően javítja majd a lakosok életminőségét. Mint azt a VMSZ elnöke hangsúlyozta, egy gigantikus beruházásról van szó, amely kihívás elé állítja a hazai és külföldi kivitelezőket is. Pásztor kiemelte: öröm ez mindannyiunknak, de nem vonhatja el a figyelmünket a már létező úthálózatunk javításának, karbantartásának fontosságáról, beleértve a mezőutakat is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
fritz
2021. MÁJUS 1. [ 21:11 ]

Nem bánnánk pl- azt sem ha a Topolya községbe vezető utak közül legalább egy hasonlítana valamire. Olyan mintha a világvégére érne az ember, bármely irányból közelít is.


Inđija és Ópazova területén a rendőrség három embert zárt ki a forgalomból, mivel azok ittasan vettek részt a közlekedésben. Egy 52 éves kerékpáros szervezetében 3,02 ezrelék alkoholt mutatott ki a műszer. A rendőrök továbbá egy 51 éves ópazovai férfit is megbírságoltak, mivel jogosítvány nélkül, ráadásul...
2021. MÁJUS 7.
[ 13:57 ]
A Zenta községi gyermekeket május hatodikától május 21-éig irathatják be a szülők az iskoláskor előtti intézményekbe – hangzott el tegnap délelőtt az oktatással és ösztöndíjakkal kapcsolatos sajtótájékoztatón. Juhász Attila, oktatással megbízott községi tanácstag ismertette, hogy a község területén idén 179...
2021. MÁJUS 7.
[ 11:35 ]
Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája támogatja a Vegye el a számlát és nyerjen akciót. Az igazság kedvéért azt is be kell ismerni, hogy egy pici önérdek is van e döntés hátterében. Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium, amikor meghirdette a nyereményjátékot, egy versenyt is indított. Azok a...
2021. MÁJUS 7.
[ 10:33 ]
Beolvasás folyamatban