Vajdaság
Szabadkán lassan 40 százalékos az átoltottság

Az elmúlt héten a Szabadkai Egészségház orvosai mintegy 4.200 adag vakcinát adtak be. Közülük 3 ezer volt az emlékeztető oltás. Mindkét adagot eddig 39 ezren vették fel Szabadka Város területén, ami azt jelenti, hogy az átoltottság 35 százalékos a 16 éven felüli polgárok esetében.

Az Egészségügyi Minisztérium által jóváhagyott készítmények mindegyikével oltottak már Szabadkán. Jelen pillanatban a Sinopharm és Pfizer vakcinák közül választhatnak azok, akik az első adagot veszik fel. Megérkezett a régóta várt Szputnyik készítmény is, de azt természetesen azok kapják meg, akik az emlékeztető oltásra várnak.

Eddig Szabadkán 81 ezer adag vakcinát használtak fel, 42 ezer ember eddig csak az első oltóanyagot vette fel.

A polgárok érdeklődése az oltás iránt picit lanyhult, de ez nem jelenti azt, hogy az orvoscsoportok pihenhetnek, hisz az újraoltás egy nagyobb hulláma következik majd az elkövetkező napokban, nyilatkozta a Subotica.com portálnak Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségház igazgatónője.

Az új városházán lévő fő oltóponton napi szinten nyolc orvoscsoport dolgozik 8 és 20 óra között. Nemcsak azokat oltják, akik az eUprava portálon keresztül jelentkeztek be a rendszerbe, napi szinten szabad oltásokat is tartanak Sinopharm és Pfizer vakcinákkal. Szputnyik vakcinát szabad oltásként nem adnak, azt kizárólag csak azok kérhetik, akik az eUpraván bejelentkeznek. Mivel az orosz készítményből meglehetősen kevés érkezett, azt az újraoltásokra használják fel, illetve azok kaphatnak belőle, akik hivatalosan regisztrálnak, mondja az igazgatónő.

Szerdán Nagyfényen, csütörtökön pedig Kelebián szerveznek terepi oltást. Mindkét napon 8 és 13 óra között fogadják majd a polgárokat, elsősorban azokat, akik emlékeztető oltásra érkeznek, de Sinopharm és Pfizer vakcinákból szabad oltásokat is lehet kérni a helyszíneken.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A bácskossuthfalvi helyi közösségi választáson a 18 képviselői hely egyikére 35 személy pályázott. A faluban voltak olyan jelöltek, akik hangos kampányt folytattak, ami helyi közösségi választások esetében nem szokványos. Az első, egyelőre nem hivatalos eredmények szerint a tanács tagjai kivétel nélkül a VMSZ által is...
2021. JÚNIUS 14.
[ 8:41 ]
Vasárnap nagyon sokan keresték fel a szombati tragédia helyszínét, a Kishegyes–Kúla-csatorna azon partszakaszát, ahol két tizenéves lelte halálát szombat délután. Tavaly fiatalok egy csoportja a csatorna egy távolabbi részén gépkocsival landolt a csatornában. Akkor ott hárman vesztették életüket. Egy 16 és egy 14 éves...
2021. JÚNIUS 13.
[ 19:29 ]
Tomislav Momirović építésügyi miniszter, Nebojša Šurlan, a Szerbiai Vasutak infrastruktúráért felelős vezérigazgatója, illetve Krsto Dubroja, a beruházás kivitelezéséért felelős Karin Komerc MD és az RZD International konzorciumának képviselője aláírták a Szabadka - Horgos vasút felújításáról szóló szerződést,...
2021. JÚNIUS 13.
[ 15:41 ]
Beolvasás folyamatban