Vajdaság
A Kishegyes–Kúla-csatorna nem először követelt emberéleteket

Vasárnap nagyon sokan keresték fel a szombati tragédia helyszínét, a KishegyesKúla-csatorna azon partszakaszát, ahol két tizenéves lelte halálát szombat délután. Tavaly fiatalok egy csoportja a csatorna egy távolabbi részén gépkocsival landolt a csatornában. Akkor ott hárman vesztették életüket.

Egy 16 és egy 14 éves fiatal bácsfekehegyi lakos fulladt szombaton délután a Kishegyes–Kúla-csatornába. A nem hivatalos információk szerint az eset úgy történt, hogy a csatornában fürödtek, egyikük nem tudott úszni, a másik a segítségére sietett, de végül mindketten megfulladtak. Az eset a csatorna Kishegyes és Szeghegy közötti részén, a főúthoz közeli szakaszon történt, az út másik oldalán töltőállomás található. Szintén nem hivatalos források szerint egy másik csoport fiatal vette észre a fuldoklókat, ők riasztották a mentőket és a rendőrséget, akik ki is érkeztek, de a fiatalok életét már nem tudták megmenteni.

A műanyag fóliával bélelt csatornát öntözési célokra építették. Az illetékesek már tavaly – amikor a szóban forgó szakasz elkészült – figyelmeztettek, hogy tilos és veszélyes is a vízbe menni. Erre több helyen tábla is figyelmeztet. Sokan megmártóztak benne azonban már tavaly is. A tragédia napján is – szemtanúk állítása szerint – többen is fürödtek a szóban forgó szakaszon, még egészen kis gyermekeket is láttak megmártózni. Apróbb halak is megjelentek a csatornában, horgászattal is sokan próbálkoznak.

A csatorna öntözés céljára épült, egyes helyeken el van kerítve, máshol nincs. Meredek a partja, és a fóliás bélelés veszélyessé teszi az ilyen csatornákat a vadak számára is, melyek, amikor inni mennek oda és belecsúsznak, nem tudnak kimászni a partra, hiszen a műanyag fólia az algáktól elnyálkásodik és nagyon csúszóssá válik. Ezért alakítottak ki szakaszosan kapaszkodókat a part mentén. A Kishegyes–Kúla-csatorna már tavaly is áldozatokat „követelt”. Akkor fiatalok személygépkocsival hajtottak a mederbe és hárman lelték ott halálukat.

A szabadkai Felsőbb Ügyészség ügyészhelyettese és a szabadkai rendőrség munkatársai is megerősítették a tragédia tényét, az eset pontos részleteinek kivizsgálása folyamatban van.

T. P.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2021. JÚNIUS 13. [ 21:27 ]

Ér-e a műanyag fólia annYit, mint az emberélet?


Falunapra készül Kishomok - illusztráció
2021. JÚLIUS 27.
[ 10:48 ]
Egy 19 éves fiatalember halt meg abban a balesetben, ami hétfő este negyed 9 tájban történt Szabadkán, a Csorda úton. S. D. (19) nagy sebességgel hajtotta a motort a Csorda úton, majd egy eléje kikanyarodó kisebb teherautónak ütközött. Rendőrségi információk szerint a gépkocsi vezetője nem adta meg az elsőbbséget a...
2021. JÚLIUS 27.
[ 10:45 ]
Kishegyesen az iskola galériájában egy különleges tárlat megnyitójával vette kezdetét az Anna-napok rendezvénysorozata. A Szent Anna templomban ezt követően ünnepi misét celebráltak. Dr. Szőke Anna és a Kishegyesi Értéktár Egyesület Azok az 50-es évek elnevezésű kiállításával kezdődött meg Kishegyesen az idei...
2021. JÚLIUS 26.
[ 21:56 ]
Az elmúlt három hét alatt 300 olyan polgár vette fel a koronavírus elleni védőoltást Szabadkán, akiket korábban az orvosok alapbetegségeik miatt elutasítottak az oltópontokon. Most fokozott orvosi ellenőrzés közepette adták be nekik a vakcinát, de senkinél sem léptek fel nemkívánatos mellékhatások, írja a subotica.com...
2021. JÚLIUS 26.
[ 14:02 ]
Beolvasás folyamatban