Vajdaság
Bácskossuthfalva: Közel 50 százalékos volt a részvétel a helyi közösségi választáson

A bácskossuthfalvi helyi közösségi választáson a 18 képviselői hely egyikére 35 személy pályázott. A faluban voltak olyan jelöltek, akik hangos kampányt folytattak, ami helyi közösségi választások esetében nem szokványos. Az első, egyelőre nem hivatalos eredmények szerint a tanács tagjai kivétel nélkül a VMSZ által is támogatott jelöltek közül kerülnek ki.

A VMSZ által támogatott jelöltek jutottak be a tanácsba a bácskossuthfalvi helyi közösségi választáson. Mind a 18 képviselői helyet a magyar párt képviselői szerezték meg. Az első nem hivatalos eredmények ezt mutatják, hivatalos eredményhirdetésre kedden lehet számítani.

Korábban bejelentették, hogy ha a VMSZ nyer, a tanácselnöki tisztségre Papp Lászlót fogják javasolni. Papp László nem tagja a VMSZ-nek, de szimpatizánsa és törekvései is összhangban vannak a párt által kitűzött célokkal.

Az Idős Kovács Gyula Általános Iskolában három szavazóhelyen vasárnap a bejegyzett 4262 szavazópolgár közül 2055 adta le voksát este nyolc óráig. Ez 47,7 százalékos részvételi arányt jelent, ami helyi választások esetében kiemelkedően magasnak számít. A VMSZ által támogatott jelöltek 1200 és 1586 közötti szavazatszámot kaptak.

A falu polgárai 35 egyéni vagy valamilyen politikai párt által támogatott jelölt közül választhatták ki azt a 18-at, akik az elkövetkező négy évben alkotják majd a helyi közösség tanácsának tagjait.

A most megrendezett bácskossuthfalvi helyi közösségi választást 2020-ban kellett volna megtartani, azonban a járvány következtében bevezetett rendkívüli helyzet miatt akkor ez elmaradt.

T. P.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapra készül Kishomok - illusztráció
2021. JÚLIUS 27.
[ 10:48 ]
Egy 19 éves fiatalember halt meg abban a balesetben, ami hétfő este negyed 9 tájban történt Szabadkán, a Csorda úton. S. D. (19) nagy sebességgel hajtotta a motort a Csorda úton, majd egy eléje kikanyarodó kisebb teherautónak ütközött. Rendőrségi információk szerint a gépkocsi vezetője nem adta meg az elsőbbséget a...
2021. JÚLIUS 27.
[ 10:45 ]
Kishegyesen az iskola galériájában egy különleges tárlat megnyitójával vette kezdetét az Anna-napok rendezvénysorozata. A Szent Anna templomban ezt követően ünnepi misét celebráltak. Dr. Szőke Anna és a Kishegyesi Értéktár Egyesület Azok az 50-es évek elnevezésű kiállításával kezdődött meg Kishegyesen az idei...
2021. JÚLIUS 26.
[ 21:56 ]
Az elmúlt három hét alatt 300 olyan polgár vette fel a koronavírus elleni védőoltást Szabadkán, akiket korábban az orvosok alapbetegségeik miatt elutasítottak az oltópontokon. Most fokozott orvosi ellenőrzés közepette adták be nekik a vakcinát, de senkinél sem léptek fel nemkívánatos mellékhatások, írja a subotica.com...
2021. JÚLIUS 26.
[ 14:02 ]
Beolvasás folyamatban