Vajdaság
A Szabadkai Közkórház visszatér a megszokott munkarendhez

Egyszámjegyűvé vált a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma, megcsappant a Covid-rendelőben a vizsgálatok mennyisége is, úgyhogy lehetőség volt arra, hogy több mint fél év után a Szabadkai Közkórház visszatérjen a szokásos munkarendre.

Az Észak-bácskai Körzetben a járványügyi helyzetet stabilnak értékelik az illetékesek. Naponta átlagban 10 beteg érkezik Covid-vizsgálatra, s a múlt héten megvizsgált mintegy 50 személy között csak egy fertőzöttet találtak. A hétvégi adatok szerint 6 koronavírusos beteg feküdt a kórházban, s csak egy személyt kellett géppel lélegeztetni, nyilatkozta a Szabadkai RTV-nek dr. Gordana Krtinić, a kórház járványügyi szakorvosa.

A járvány csillapodása folytán bezárták a Covid 1-es rendelőt, illetve a koronavírusos intenzív osztályt, a sürgősségi visszakerült saját helyiségeibe. A vörös zónában egyedül a fertőző osztály marad, ahová átszállították a lélegeztetőgépeket, illetve a tüdőosztály.

Mivel a személyzet nagy része visszakerült a zöld zónába, lassan megkezdődhetnek a rendelőkben a vizsgálatok, az elektronikus bejelentkezési rendszer pedig a héten válik újra elérhetővé.

Egyes rendelőkben már megkezdődött a munka, ahová beutalókkal tudnak eljutni a betegek, de hamarosan az elektronikus rendszeren keresztül is fogadják majd a pácienseket.

A járványhelyzet javulása ellenére arra kérik a polgárokat, hogy továbbra is tartsák tiszteletben a megelőző intézkedéseket, kerüljék a nagyobb tömeget, s mindenképpen oltassák be magukat, mert csak a vakcina jelenthet biztos védelmet. Hogy őszre elkerülhessük egy újabb járványhullám kialakulását, ahhoz az szükséges, hogy minél többen felvegyék a vakcinát, hogy kialakuljon a nyájimmunitás.

Habár nagyon kevés a fertőzöttek száma, a Szabadkai Közkórház csak akkor áll le teljesen a Covid-üzemmóddal, ha már nem lesz egyetlen koronavírusos fertőzöttjük sem.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapra készül Kishomok - illusztráció
2021. JÚLIUS 27.
[ 10:48 ]
Egy 19 éves fiatalember halt meg abban a balesetben, ami hétfő este negyed 9 tájban történt Szabadkán, a Csorda úton. S. D. (19) nagy sebességgel hajtotta a motort a Csorda úton, majd egy eléje kikanyarodó kisebb teherautónak ütközött. Rendőrségi információk szerint a gépkocsi vezetője nem adta meg az elsőbbséget a...
2021. JÚLIUS 27.
[ 10:45 ]
Kishegyesen az iskola galériájában egy különleges tárlat megnyitójával vette kezdetét az Anna-napok rendezvénysorozata. A Szent Anna templomban ezt követően ünnepi misét celebráltak. Dr. Szőke Anna és a Kishegyesi Értéktár Egyesület Azok az 50-es évek elnevezésű kiállításával kezdődött meg Kishegyesen az idei...
2021. JÚLIUS 26.
[ 21:56 ]
Az elmúlt három hét alatt 300 olyan polgár vette fel a koronavírus elleni védőoltást Szabadkán, akiket korábban az orvosok alapbetegségeik miatt elutasítottak az oltópontokon. Most fokozott orvosi ellenőrzés közepette adták be nekik a vakcinát, de senkinél sem léptek fel nemkívánatos mellékhatások, írja a subotica.com...
2021. JÚLIUS 26.
[ 14:02 ]
Beolvasás folyamatban