Vajdaság
Nagybecskerek: Elballagtak a leánykollégium végzős növendékei

A nagybecskereki székesegyházban ünnepi szentmisét szolgáltattak, amely egyben hálaadó is volt, és amely keretében a Szathmáry Karolina Leánykollégium növendékei elballagtak. Az ünnepi szentmisét Németh László püspökatya celebrálta paptestvéreivel együtt, aki szentbeszédében megosztotta gondolatait a mai ünnepség jegyében, mint kifejtette, a ballagó diákoknak is azt az utat kell járniuk, amelyet Jézus, mert ott van előttük az út, az élet, és az igazságosság. A püspökatya a szentmise végén áldást adott a búcsúzó leányokra.

Az alkalmi, ballagási ünnepség keretében Simon Rita, harmadikos diák búcsúztatta a végzősöket, külön kiemelve, mennyire hiányoznak a maradó közösség tagjainak az elballagók.

- Mindannyian nagy utat tettetek meg, az első naptól kezdve. Az évek alatt a kollégiumi közösség második családotok lett, s ahogy múlt az idő, egyre több és több bölcsességet szereztetek. Olyan barátságok alakultak ki közöttetek, melyeket az élet nehézségei sem fognak szétszakítani. Számomra olyanok vagytok, mintha a nővéreim lennétek, és ezzel nem csak én vagyok így. Rengeteget segítettetek, tanácsokkal, tapasztalatokkal láttatok el bennünket. Jó volt veletek - hangzott el a harmadikos lány búcsúztatójában.

Az ünnepségen Julianna nővér mondott búcsúztatót, aki az iskolanővérek alapítójának, Boldog Gerhardinger Terézia sorait idézte - Jézus szeretete a jövőbe lát - és e gondolat köré fonta beszédét.

-Mielőtt útra keltek, szeretném, ha tudnátok, hogy nemcsak adtunk nektek, de rengeteg dolgot kaptunk is tőletek. Kedvességet, őszinteséget, szeretetet, vidámságot, erőt a további munkánkhoz. Köszönjük. Mi nem ismerjük a jövőt. És jól van ez így. De tudjuk, hogy Jézus szeretete a jövőbe lát. Forduljatok hozzá mindig bizalommal. Isten áldjon benneteket - zárta gondolatait a nővér.

A ballagási ünnepségen a végzősök nevében Kószó Karina szólt.

-Életünk nagy mérföldkövéhez érkeztünk. Elballagunk. Magunk mögött hagyjuk a kollégiumunkat, ezt a szerető közösséget, a második otthonunkat. Félve állunk ismeretlen jövőnk kapuja előtt, akárcsak négy évvel ezelőtt. Akkor még nem is sejtettük, hogy életünk legszebb időszaka áll előttünk, és azt sem, hogy ilyen hamar elérkezik a búcsú ideje. A búcsúzással lezárjuk életünk egy fontos fejezetét, szívünkben emlékként őrizve minden apró mosolyt, amit a kollégium folyosóin áthaladva kaptunk, és talán csak most kezdjük érezni, hogy ezek voltak azok a mosolyok, amelyek a napjainkat széppé tették. Egy olyan épületben élhettünk négy évig, ahol egy szerető közösség tagjaként tekinthettünk saját magunkra - mondta a többi között a végzős, ballagó diáklány.

A ballagási műsor keretében a végzősök ajándékot, útravalót is kaptak, de maguk is kedveskedtek a kollégium nevelőinek, dolgozóinak. A harmadikosok átadták a ballagók kis tarisznyáját is, egy-egy rózsa kíséretében.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megkezdődtek az Újvidéki Kikötő rekonstrukciójának és korszerűsítésének munkálatai, amelybe a DP World vállalat 30 millió eurót fektet be - jelentette be az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium. Új függőleges rakpartot, konténerterminált és gabonasiló építenek. Két éven belül megépül...
2022. MÁJUS 13.
[ 16:48 ]
A nagybecskereki Vojvodina szállóban rendezték meg a Szerbiai Katolikus Egyház szervezésében azt a szimpóziumot, amelynek a témája a romos templomok jövője volt. Az összejövetelen dr. Német László nagybecskereki megyéspüspök elmondta, arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogyan is oldható meg ez a probléma, hiszen a...
2022. MÁJUS 12.
[ 19:11 ]
A Magyar Nemzeti Tanács szervezésében szakmai megbeszélést tartottak ma az aracsi pusztatemplom konzerválásáról és fejlesztéséről, ahol összegezték a középkori épületen végzett eddigi revitalizációs munkálatok eredményeit. A pusztatemplom helyreállításának és állagmegóvásának összetettségéről szólva...
2022. MÁJUS 11.
[ 22:07 ]
Beolvasás folyamatban