Vajdaság
Potápi Palicson: A magyar közösségek megerősítése a legfontosabb cél
Betűméret:             

A magyar közösségek megerősítése volt a célja a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának az utóbbi években, illetve az, hogy alkalmassá tegye ezeket a közösségeket arra, hogy hálózatba tudjanak szerveződni, és a megfelelő módon tudjanak válaszolni a kihívásokra - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a vajdasági Palicson, ahol megnyitotta az első alkalommal megrendezett Nyárhangoló Fesztivált.

A rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy a nyári időszakban is népszerűsítse a kultúrát, és a Palicsi-tó partján adjon helyet a különböző irodalmi, zenei és közéleti programoknak.

Potápi Árpád János a megnyitón rámutatott arra, hogy egy ilyen rendezvény nemcsak bemutatkozási lehetőséget biztosít az együtteseknek, ez nem csak egy kulturális seregszemle, hanem egy olyan esemény, amely a családok számára is vonzó lehet. A Nemzetpolitikai Államtitkárság azért támogatta ezt a rendezvényt, mert ezzel is erősíteni tudja a vajdasági magyar közösséget.

A nemzetpolitikai államtitkár egyben reményét fejezte ki, hogy ez a fesztivál is - a nemzetpolitikai táborokhoz hasonlóan - meg tudja szólítani a térségben élő embereket.

Lovas Ildikó, a Nyárhangoló Fesztivál főszervezője reményét fejezte ki, hogy népszerű lesz a fesztivál minden rendezvénye. Véleménye szerint az emberek elég nyitottak arra, hogy ha nem is ismernek egy-egy fellépőt, belehallgassanak a fellépésébe, és ezzel talán kedvet kapnak más programokra is.

A Nyárhangoló Fesztivál nyitónapjának sztárfellépője a Halott Pénz, a vasárnapig tartó rendezvényen azonban a színházi, közéleti, kulturális, gasztronómiai, pszichológiai és természetvédelmi előadások mellett más zenei fellépők is lesznek, színpadra lép az Iszkiri zenekar, Herczku Ágnes, Ferenczi György és a Rackajam, az Eszter-lánc mesezenekar és a Romano Drom. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepel Magyarittabé - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Ma hajnalban, 4 óra 30 perc körül közlekedési baleset történt Péterrévén. A szerencsétlenségben egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült. A baleset Péterrévén történt, az Ada és Óbecse közötti úton, amikor egy személygépjármű letért az útról és felborult. Egy ember a helyszínen életét vesztette, a...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban