Vajdaság
Potápi Palicson: A magyar közösségek megerősítése a legfontosabb cél
Betűméret:             

A magyar közösségek megerősítése volt a célja a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának az utóbbi években, illetve az, hogy alkalmassá tegye ezeket a közösségeket arra, hogy hálózatba tudjanak szerveződni, és a megfelelő módon tudjanak válaszolni a kihívásokra - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a vajdasági Palicson, ahol megnyitotta az első alkalommal megrendezett Nyárhangoló Fesztivált.

A rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy a nyári időszakban is népszerűsítse a kultúrát, és a Palicsi-tó partján adjon helyet a különböző irodalmi, zenei és közéleti programoknak.

Potápi Árpád János a megnyitón rámutatott arra, hogy egy ilyen rendezvény nemcsak bemutatkozási lehetőséget biztosít az együtteseknek, ez nem csak egy kulturális seregszemle, hanem egy olyan esemény, amely a családok számára is vonzó lehet. A Nemzetpolitikai Államtitkárság azért támogatta ezt a rendezvényt, mert ezzel is erősíteni tudja a vajdasági magyar közösséget.

A nemzetpolitikai államtitkár egyben reményét fejezte ki, hogy ez a fesztivál is - a nemzetpolitikai táborokhoz hasonlóan - meg tudja szólítani a térségben élő embereket.

Lovas Ildikó, a Nyárhangoló Fesztivál főszervezője reményét fejezte ki, hogy népszerű lesz a fesztivál minden rendezvénye. Véleménye szerint az emberek elég nyitottak arra, hogy ha nem is ismernek egy-egy fellépőt, belehallgassanak a fellépésébe, és ezzel talán kedvet kapnak más programokra is.

A Nyárhangoló Fesztivál nyitónapjának sztárfellépője a Halott Pénz, a vasárnapig tartó rendezvényen azonban a színházi, közéleti, kulturális, gasztronómiai, pszichológiai és természetvédelmi előadások mellett más zenei fellépők is lesznek, színpadra lép az Iszkiri zenekar, Herczku Ágnes, Ferenczi György és a Rackajam, az Eszter-lánc mesezenekar és a Romano Drom. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az újvidéki csendőrség a nagykikindai rendőrséggel együtt több mint 200 migráns megtalálásában segédkezett Magyarkanizsa község területén. A belügyminisztérium közleménye szerint az illegális migráció visszaszorítására létrehozott munkacsoport folytatja munkáját. A Magyarkanizsa község területen elfogott...
2022. DECEMBER 2.
[ 13:39 ]
A matematikai és a számítástechnikai informatikai szak bemutatásával kezdődött meg a zentai tehetséggondozó középiskola nyílt nap- sorozata. Csütörtökön és pénteken a fentiekben megnevezett szakok kapcsán tájékoztatják az általános iskolák végzős tanulóit, illetve a szüleiket, december 6-án kedden pedig a...
2022. DECEMBER 1.
[ 18:28 ]
A Nikola Tesla Általános Iskolában járt Topolya polgármestere, ahol az elmúlt időszakban történt befektetések eredményeit tekintette meg. Jelentős előrelépés történt az energiahatékonyság terén, az utóbbi két évben mintegy 20 millió dinár értékben történtek fejlesztések. Szatmári Adrián polgármester...
2022. DECEMBER 1.
[ 18:20 ]
Beolvasás folyamatban