Vajdaság
Elképesztő, félnapos várakozások Röszkénél
Betűméret:             

Elképesztő sorok alakultak ki a hétvégén a horgosi és röszkei határátkelőknél mindkét irányban. Gyakran hallani ideges tülkölést, a közösségi oldalakon kétségbeesett utazók kérnek tanácsot, hogy melyik átkelőre lenne érdemesebb menni. Jó választás gyakorlatilag nincs. Horgos 2 esetében is benyúlik a faluba a Magyarország felé várakozó kocsisor.

Többben azt tanácsolják, hogy Románián vagy Horvátországon keresztül utazzanak inkább. Hatalmas ugyan a kerülő, de mégis gyorsabban célba érnek, mintha a szerbiai átkelőket választják.

A police.hu oldalon található hivatalos információk szerint Röszke 1 esetében 4 óra a várakozási idő mindkét irányban, Röszke 2 esetében pedig 3 óra. Hogy ezek az adatok mennyire pontatlanok, az ugyancsak a Facebook-bejegyzésekből derül ki. Az egyik elkeseredett édesanya például ezt írja: „A fiamék az este, szombaton, 22 órakor értek a röszkei határátkelőhöz. Most vasárnap reggel van, 8 óra és még mindig nem értek át Szerbiába. Órák óta az ún. senki földjén tartják őket, mondhatni fogva. Se inni, se... Ne soroljam!”

Egy másik utazó, aki görögországi nyaralásából érkezik haza Magyarországra, ezt írja: „Horgos-Röszkét nagy ívben kerüljétek! 16 órát álltunk.. Kifele ugyanez a helyzet.”

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2022. AUGUSZTUS 1. [ 13:56 ]

CSAK három órás várakozásom volt Tiszaszigeten errefelé és 1.5 órás Rábéná befelé, volt időm megfigyelni a határszervek munkáját. Duplára lehetne növelni az átkelés sebességét, ha két útlevél kezelő lenne. A rendszer elbírja, csak személyzet kell hozzá. Az egyik elveszi, bemegy a kóterba, a másik nézi a következő kocsit és miután az első végzett, már viszi is be az útlevelet igazolványt, mert volna rá idő. Tehát a szervezésen múlik. Nincs személyzet, vagy nincs akarat...A nagy határon másképp megy, de arrafelé nem járok.


Lazio
2022. AUGUSZTUS 1. [ 12:53 ]

Amikor mindenkit egyszerre eresztenek ki a karámból, akkor annak tolakodás lesz a vége.


Pad
2022. AUGUSZTUS 1. [ 11:42 ]

Az okos uniónak erre kellene valami megoldást kitalálnia, főleg úgy, hogy egyes távoli helyekről érkező illegális alakok mindenféle papírok nélkül akarnak a zöldhatáron, kerítésen átmászva az unió területére jutni. Közben az Európaiak meg szenvednek a forróságban hosszú órákon keresztül a kijelölt határátkelőhelyeken.


Magyarittabén ma zárul a háromnapos, falunapi rendezvénysorozat, amelyet immár 16. alkalommal szerveztek meg. Kerekes József, a helyi tanács elnöke elmondta, hogy 16 évvel ezelőtt úgy döntöttek, mivel református közösség a magyarittabéi és nincs templombúcsújuk, mégis kiválasztanak egy hétvégét, amit a saját...
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Beolvasás folyamatban