Vajdaság
Vučević: "Soha nem fogom megérteni azokat a szerbeket, akik Dalmáciában, az Isztrián, vagy a szigeteken nyaralnak"
Betűméret:             

„Egyes becslések szerint több mint 100 ezer szerb érkezett Újvidékre Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, ezért született meg az a döntés, hogy erre a vérontásra itt, a város központjában emlékezzünk meg”, nyilatkozta Miloš Vučević újvidéki polgármester a Pink televíziónak.

Mint mondta, először tartják a megemlékezést egy város kellős közepén, általában külvárosi településeken, vagy a kolostorok előtt, illetve a hatalmas sorokban érkező menekültek befogadó területeken.

Elmondta, hogy az államelnök „mint egy buldózer, olyan erővel támogatta, hogy emlékezzünk meg népünk sorsdöntő dátumairól, győzelmeiről és szomorúságairól”.

Kijelentette továbbá, hogy „soha nem fogja megérteni azokat a szerbeket, akik ma Dalmáciában, Isztrián, vagy a szigeteken nyaralnak”, majd hozzátette, nem ítél el senkit, „menjenek, ahova akarnak, nem érdekel”.

„De biztosan rossz és meglehetősen kellemetlen szerbnek lenni egy dalmáciai nyaraláson, vagy bárhol máshol a horvát tengerparton, főleg holnap, mert holnap ünnepelnek és arról beszélnek, hogy győztek a szerbek kiűzésével. Az egyetlen megoldás, ha elmennek valahova egész napra, ha vesznek egy nagy üveg oxigént, és lemerülnek a tengerbe, és úgy tesznek, mintha ez nem történne meg, és hogy valóban tisztességes emberek vannak körülöttük”, magyarázta Vučević. (Beta, Pink TV)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2022. AUGUSZTUS 4. [ 17:22 ]

Nyilván Dubrovnikot (és más dalmáciai városokat) lövetni kevésbé volt rossz érzés. Ejnye, de feledékeny ez a Milos!


Magyarittabén ma zárul a háromnapos, falunapi rendezvénysorozat, amelyet immár 16. alkalommal szerveztek meg. Kerekes József, a helyi tanács elnöke elmondta, hogy 16 évvel ezelőtt úgy döntöttek, mivel református közösség a magyarittabéi és nincs templombúcsújuk, mégis kiválasztanak egy hétvégét, amit a saját...
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Beolvasás folyamatban