Vajdaság
Vučević: "Soha nem fogom megérteni azokat a szerbeket, akik Dalmáciában, az Isztrián, vagy a szigeteken nyaralnak"
Betűméret:             

„Egyes becslések szerint több mint 100 ezer szerb érkezett Újvidékre Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, ezért született meg az a döntés, hogy erre a vérontásra itt, a város központjában emlékezzünk meg”, nyilatkozta Miloš Vučević újvidéki polgármester a Pink televíziónak.

Mint mondta, először tartják a megemlékezést egy város kellős közepén, általában külvárosi településeken, vagy a kolostorok előtt, illetve a hatalmas sorokban érkező menekültek befogadó területeken.

Elmondta, hogy az államelnök „mint egy buldózer, olyan erővel támogatta, hogy emlékezzünk meg népünk sorsdöntő dátumairól, győzelmeiről és szomorúságairól”.

Kijelentette továbbá, hogy „soha nem fogja megérteni azokat a szerbeket, akik ma Dalmáciában, Isztrián, vagy a szigeteken nyaralnak”, majd hozzátette, nem ítél el senkit, „menjenek, ahova akarnak, nem érdekel”.

„De biztosan rossz és meglehetősen kellemetlen szerbnek lenni egy dalmáciai nyaraláson, vagy bárhol máshol a horvát tengerparton, főleg holnap, mert holnap ünnepelnek és arról beszélnek, hogy győztek a szerbek kiűzésével. Az egyetlen megoldás, ha elmennek valahova egész napra, ha vesznek egy nagy üveg oxigént, és lemerülnek a tengerbe, és úgy tesznek, mintha ez nem történne meg, és hogy valóban tisztességes emberek vannak körülöttük”, magyarázta Vučević. (Beta, Pink TV)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2022. AUGUSZTUS 4. [ 17:22 ]

Nyilván Dubrovnikot (és más dalmáciai városokat) lövetni kevésbé volt rossz érzés. Ejnye, de feledékeny ez a Milos!


Jubileumot ünnepelt a Pax Romana - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 29.
[ 20:30 ]
A költségvetés módosításáról, a községi nyilvános elismerések adományozásáról, valamint több községi intézmény éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták a Magyarkanizsa községi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. 23 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. A napirendi pontokról az ülést...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:52 ]
Nincs pontos adat, hogy hány szerbiai munkavállaló ingázik naponta a vajdasági településekről Magyarországra. A Tisza-mentén Zentától Horgosig szinte mindenhol vannak olyanok, akik a határ túloldalán keresik a kenyerüket, de Szabadka környékéről is sokan dolgoznak odaát. Több száz munkavállalóról lehet szó. Az ő...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:21 ]
Újvidéken és Karlócán a hétvégén Koszovón életüket vesztett szerbeknek szentelt plakátok jelentek meg. A fekete-fehér plakátokon, melyen a banjskai kolostor látható a következő felirat látható: „Örök dicsőség minden szerbnek, aki elesett a szabadságharcban ezen a szent helyen. Banjska kolostor, 2023.09.24." A...
2023. SZEPTEMBER 27.
[ 14:59 ]
Beolvasás folyamatban