Vajdaság
Nagybecskerek: Kedden kezdődik a 37. Sörnapok rendezvénysorozat
Betűméret:             

Útjára indították a nagybecskereki városháza kerthelyiségéből ma délelőtt a fiákereket, amellyel megkezdték a hívogatást a holnap kezdődő, 37. Sörnapokra, a körút során ingyen sört osztogatnak a polgároknak.

Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere munkatársaival együtt kísérte ki a sört osztó fiákereket. A Szabadság téren a tamburazenekar kíséretében a habos ital mellett a rendezvénysorozat programfüzetét is megkaphatják az érdeklődők.

A polgármester elmondta, hogy a 37. Sörnapok új időpontban kerül megrendezésre, augusztus 9-étől 14-ig várják a látogatókat, és a megszokott két helyszín mellett a régi piactér is várja az érdeklődőket, ott a tanyasi életet mutatják be különféle gasztronómiai tartalmakkal. Simo Salapura polgármester megköszönte a szervezők munkáját, reményét fejezte ki, hogy a rendezvénysorozatnak szolgál majd az időjárás, és hogy vidáman telik el a hat nap.

A 37. Sörnapok rendezvénysorozat keretében két nagy színpadot állítottak fel, a Búza tér és a Szabadság tér ad otthont a zenei, művészeti eseményeknek. A Búza téren már kedden megkezdődik a koncertsorozat, naponta két együttes szórakoztatja a nézelődőket, ugyanott megtartják a sörivó versenyt is. A Szabadság téren a Nagybecskereki Filharmónia kétszer is koncertezik vendégelőadóival együtt, csütörtökön Stefan Milenković, vasárnap pedig Amira Medunjanin lép színre. Pénteken Marija Šerifović, míg szombaton este Halid Bešlić ad hangversenyt a Szabadság téren. Ugyanott rendezik meg - péntektől vasárnapig - a XIX. Lala nemzetközi folklórfesztivált, a fellépők Szerbia több városából érkeznek, illetve Szlovákiából, Romániából és Bosznia-Hercegovinából.

A város más helyszínein is lesznek programok, a városháza kerthelyiségében színházi előadásokat tartanak, a Kultúrközpont mögötti park, illetve a nyílt amfiteátrum a legkisebbeket várja különféle műhelymunkákra, szórakozásra. A központi gyógyszertár előtti tér az idén is a kézműveseké, nem marad el a szervezett, panorámabuszos városnézés sem.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt a Temerin kézilabdázója - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 10:40 ]
Mozdonyfüttyös szüreti napok Horgoson  - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 19:58 ]
Adorján 1998 óta ünnepel falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves. Már akkor úgy találták ki a rendezvényt, hogy minden ünnepségen csak helybeleik szerepelnek, arról adnak számot, hogy milyen tehetséges gyermekeik vannak, illetve a művelődési egyesület csoportjai lépnek fel még rajtuk kívül, mondja Bicskei Ibolya,...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:25 ]
Vita nélkül fogadta el a napirendi pontok javaslatait mai ülésén a Magyar Nemzeti Tanács. Igaz, a 97 pont nagy részét blokkosították a hasonló témakörök miatt. Szavaztak a Vackor óvoda folyamatban lévő tanévre vonatkozó munkatervéről. Elhangzott, hogy minden óvodai és bölcsődei csoportszoba a gyermekek korának...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:21 ]
A szecesszió és a kortárs művészet keveredik Szabadka legújabb szállodájában, az Artist Hotelben, amit ma adtak át Szabadkán a Prosperitati Alapítvány gazdaságfejlesztési programjának köszönhetően. A négycsillagos Artist Hotel elkészülését a magyar kormány 880 ezer euróval támogatta. A szálloda különlegessége, hogy a...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban