Vajdaság
Čanak visszavonul: Valamikor meg kellett történnie!
Betűméret:             

Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) alapítója és elnöke bejelentette, hogy 32 év után visszavonul és átadja elnöki pozícióját.

Čanak megerősítette a Danasnak visszavonulását, mondván, hogy lehetővé kívánja tenni a pártnak, hogy kibontakozzon.

A LSV kongresszusa november közepén dönt majd arról, ki lesz a párt új elnöke. Čanak azonban egészen biztosan nem indul a posztért.

“Én nem jelöltetem magam, legalább öt ember van a pártban, aki alkalmas a funkcióra”, mondta Čanak, aki a párt megalakulása, vagyis 1990 óta az elnöke is annak.

"Valamikor meg kellett történnie. Nincs különösebb oka. Hacsak nem vesszük figyelembe azt, hogy minden változik a világban, ezért a LSV-nek is változnia kell azzal, hogy nem adja fel eredeti értékrendjét és programját. Viszont meg kell szabadulnia mindentől, ami teher a számára.

Személy szerint úgy gondolom, hogy a párt élén töltött 32 év után, ami alatt szinte minden kormány és ellenzék támadott, olyan helyzetbe jutottam, hogy teherré váltam az LSV-nek, és teher lettem a párt és az értékrendje számára”

– nyilatkozta Čanak a Danasnak.

Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy visszavonul a politikától, csak valószínűleg valamilyen más funkciót tölt majd be.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Valamikor...
2022. SZEPTEMBER 20. [ 20:38 ]

Valamikor jó fejnek tartottam. Aztán üresben handabandázónak. A hírhedt 6 % után senkinek... Hogy nem Vajdaságnak dolgozott, egyre inkább így gondoltam.


Elhunyt a Temerin kézilabdázója - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 10:40 ]
Mozdonyfüttyös szüreti napok Horgoson  - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 19:58 ]
Adorján 1998 óta ünnepel falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves. Már akkor úgy találták ki a rendezvényt, hogy minden ünnepségen csak helybeleik szerepelnek, arról adnak számot, hogy milyen tehetséges gyermekeik vannak, illetve a művelődési egyesület csoportjai lépnek fel még rajtuk kívül, mondja Bicskei Ibolya,...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:25 ]
Vita nélkül fogadta el a napirendi pontok javaslatait mai ülésén a Magyar Nemzeti Tanács. Igaz, a 97 pont nagy részét blokkosították a hasonló témakörök miatt. Szavaztak a Vackor óvoda folyamatban lévő tanévre vonatkozó munkatervéről. Elhangzott, hogy minden óvodai és bölcsődei csoportszoba a gyermekek korának...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:21 ]
A szecesszió és a kortárs művészet keveredik Szabadka legújabb szállodájában, az Artist Hotelben, amit ma adtak át Szabadkán a Prosperitati Alapítvány gazdaságfejlesztési programjának köszönhetően. A négycsillagos Artist Hotel elkészülését a magyar kormány 880 ezer euróval támogatta. A szálloda különlegessége, hogy a...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban