Vajdaság
Tartományi titkárság: Aggasztóak az egyre gyakoribb iskolai erőszak esetei
Betűméret:             

A tartományi oktatási titkársága ma aggodalmának adott hangot az egyre gyakoribb iskolai erőszak esetei miatt.

Ezt a szabadkai Sonja Marinković Általános Iskolában történt erőszak miatt közölte a titkárság, amikor is egy gyermek súlyosan megsérült.

Közölték, hogy ez az iskola „minden szükséges intézkedést megtett” a gyermekek és a tanulók védelmére vonatkozó általános és speciális protokoll keretein belül.

Hozzátették: a szabadkai általános és középiskolák igazgatóinak aktívája a mai ülésén arra a következtetésre jutott, hogy gyakrabban kell figyelmeztetni a gyerekeket és a szülőket a kortárs erőszak lehetséges okaira és következményeire.

A közlemény szerint fontos továbbá az is, hogy a szülők „minél inkább” betekintést nyerjenek a digitális erőszaknak minősített tartalmakba, „amelynek sok gyerek van kitéve a közösségi oldalakon”. Ezek a tartalmak „nagyon gyakran kellemetlen események kiváltó okai”.

A szabadkai rendőrkapitányság képviselője intenzívebb együttműködésre szólította fel az iskolákat.

A szabadkai rendőrök a szabadkai felső ügyészség végzése alapján büntetőfeljelentést tesznek egy 14 éves fiú ellen, azzal a gyanúval, hogy egy kortársának súlyos testi sérülést okozott.

„A másik tizennégy éves fiú ellen erőszakos cselekmény elkövetésének gyanúja miatt tesz feljelentést a rendőrség, míg a harmadik, egy tizenhárom éves fiú esetében jelentést tesznek az ügyészségen”, közölte a rendőrség.

A gyanú szerint a fiúk két napja az említett szabadkai általános iskolában részt vettek egy olyan incidensben, amelyben egy nyolcadikos diák súlyosan megsérült.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

VMDK: Mi folytatjuk! - illusztráció
2022. DECEMBER 7.
[ 15:11 ]
Egy 64 éves nő meghalt, míg vele egyidős férje megsérült abban a tűzben, amely éjfél körül ütött ki óbecsei otthonukban, tudta meg a 021.rs. A tűz a Sever Đurkić utcában ütött ki, ahol a lakás egy része leégett. A 021.rs nem hivatalos információi szerint telefonon jelentették, hogy füstöt és tüzet észleltek a...
2022. DECEMBER 7.
[ 10:08 ]
Jótékonysági rendezvényt szervez jószándékú kishegyesiek egy csoportja. December 10-én, szombaton a helyi nyugdíjas otthon épületében Retro Party elnevezéssel szervezik meg az este, melynek keretében karaoke versenyt is szerveznek. Elsősorban az egykori jugoszláv térség népszerű zeneszámainak kedvelői adhatják elő...
2022. DECEMBER 6.
[ 21:41 ]
Hétfő este a szabadkai kis korzón megnyílt a sorrendben tizenegyedik Winterfest karácsonyi vásár, amit az idén is a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezett az önkormányzat támogatásával. A vásár több mint egy hónapon át látogatható, azaz egészen január 8-áig. A kínálat ezúttal is színes és gazdag....
2022. DECEMBER 6.
[ 16:36 ]
Beolvasás folyamatban