Vajdaság
Tartományi titkárság: Aggasztóak az egyre gyakoribb iskolai erőszak esetei
Betűméret:             

A tartományi oktatási titkársága ma aggodalmának adott hangot az egyre gyakoribb iskolai erőszak esetei miatt.

Ezt a szabadkai Sonja Marinković Általános Iskolában történt erőszak miatt közölte a titkárság, amikor is egy gyermek súlyosan megsérült.

Közölték, hogy ez az iskola „minden szükséges intézkedést megtett” a gyermekek és a tanulók védelmére vonatkozó általános és speciális protokoll keretein belül.

Hozzátették: a szabadkai általános és középiskolák igazgatóinak aktívája a mai ülésén arra a következtetésre jutott, hogy gyakrabban kell figyelmeztetni a gyerekeket és a szülőket a kortárs erőszak lehetséges okaira és következményeire.

A közlemény szerint fontos továbbá az is, hogy a szülők „minél inkább” betekintést nyerjenek a digitális erőszaknak minősített tartalmakba, „amelynek sok gyerek van kitéve a közösségi oldalakon”. Ezek a tartalmak „nagyon gyakran kellemetlen események kiváltó okai”.

A szabadkai rendőrkapitányság képviselője intenzívebb együttműködésre szólította fel az iskolákat.

A szabadkai rendőrök a szabadkai felső ügyészség végzése alapján büntetőfeljelentést tesznek egy 14 éves fiú ellen, azzal a gyanúval, hogy egy kortársának súlyos testi sérülést okozott.

„A másik tizennégy éves fiú ellen erőszakos cselekmény elkövetésének gyanúja miatt tesz feljelentést a rendőrség, míg a harmadik, egy tizenhárom éves fiú esetében jelentést tesznek az ügyészségen”, közölte a rendőrség.

A gyanú szerint a fiúk két napja az említett szabadkai általános iskolában részt vettek egy olyan incidensben, amelyben egy nyolcadikos diák súlyosan megsérült.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában az önkormányzati és a helyi közösségi választásokról, a szabadkai és palicsi fejlesztésekről, valamint a szerb-magyar határátkelők munkaidejének bővítési terveiről is beszélt, számolt be róla a pannonrtv.com. Az önkormányzati és helyi közösségi...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:41 ]
Beolvasás folyamatban