Vajdaság
Holtrészeg sofőrt állítottak meg Magyarkanizsán a rendőrök
Betűméret:             

A magyarkanizsai Néphősök utcában állították meg a rendőrök szombaton azt a sofőrt, akiről hamarosan kiderült, szó szerint holtrészegen, 3,85 ezrelékes véralkoholszinttel vezette járművét. A törvény az ilyen esetet garázda vezetésnek minősíti, magas pénzbüntetés, pontlevonás és lehetséges börtönbüntetés jár érte.

A 38 éves magyarkanizsai férfit kijózanítóba szállították, miután a nagykikindai közlekedési rendőrség tagjainak sikerült „kihámozniuk” a részeg férfi autójából.

Rendőrök és orvosok egyaránt arra figyelmeztetnek, hogy a 3,5-ös véralkoholszint feletti érték már életveszélyesnek minősül. Ilyen esetekben az alany már elveszítheti az eszméletét, testhőmérséklete pedig veszélyesen alacsony szintre csökken le. Légzése és keringése koordinálatlanná válik, rosszabb esetben a légzés leállhat, kómába eshet. 5 ezrelékpont feletti véralkoholszintnél már gyakorlatilag az élettel összeegyeztethetetlen állapot lép fel, az illető életét kis eséllyel lehet csupán megmenteni.

Az ittas vezetés dicstelen rekordját a nagykikindai rendőrséghez tartozó körzet területén egy szabadkai Jugo 55-ös vezetője tartja, akit 2019-ben Oromon állított meg a rendőrség. Nála 4,21 ezrelékpont volt a mért véralkoholszint, írja a nagykikindai gradski.online portál.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Yoga11
2022. DECEMBER 4. [ 10:32 ]

3 év, nyolc-és fél hónap szabadságvesztést szabjanak rá ...😡, meg harmincnyolc-és fél év eltiltás járművezetéstől. A kerékpár is jármű!


Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban