Vajdaság
Holtrészeg sofőrt állítottak meg Magyarkanizsán a rendőrök
Betűméret:             

A magyarkanizsai Néphősök utcában állították meg a rendőrök szombaton azt a sofőrt, akiről hamarosan kiderült, szó szerint holtrészegen, 3,85 ezrelékes véralkoholszinttel vezette járművét. A törvény az ilyen esetet garázda vezetésnek minősíti, magas pénzbüntetés, pontlevonás és lehetséges börtönbüntetés jár érte.

A 38 éves magyarkanizsai férfit kijózanítóba szállították, miután a nagykikindai közlekedési rendőrség tagjainak sikerült „kihámozniuk” a részeg férfi autójából.

Rendőrök és orvosok egyaránt arra figyelmeztetnek, hogy a 3,5-ös véralkoholszint feletti érték már életveszélyesnek minősül. Ilyen esetekben az alany már elveszítheti az eszméletét, testhőmérséklete pedig veszélyesen alacsony szintre csökken le. Légzése és keringése koordinálatlanná válik, rosszabb esetben a légzés leállhat, kómába eshet. 5 ezrelékpont feletti véralkoholszintnél már gyakorlatilag az élettel összeegyeztethetetlen állapot lép fel, az illető életét kis eséllyel lehet csupán megmenteni.

Az ittas vezetés dicstelen rekordját a nagykikindai rendőrséghez tartozó körzet területén egy szabadkai Jugo 55-ös vezetője tartja, akit 2019-ben Oromon állított meg a rendőrség. Nála 4,21 ezrelékpont volt a mért véralkoholszint, írja a nagykikindai gradski.online portál.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Yoga11
2022. DECEMBER 4. [ 10:32 ]

3 év, nyolc-és fél hónap szabadságvesztést szabjanak rá ...😡, meg harmincnyolc-és fél év eltiltás járművezetéstől. A kerékpár is jármű!


A szabadkai rendőrség letartóztatta az 1989-es születésű, helybeli R. S-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadott és kirabolt egy idős férfit. Az elkövető az utcán találkozott a 68 éves áldozatával, akit fizikailag bántalmazott, majd elvette tőle a nála talált pénzt. A férfit súlyos testi sérülésekkel...
2023. JANUÁR 26.
[ 8:38 ]
Kovács Elvirát választották az Európa Tanács kisebbségi jogi albizottságának elnökévé. A politikus ennek kapcsán tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook-oldalán. Kiemelte, nagy öröm számára, hogy ebben a funkcióban tovább folytathatja a nemzeti kisebbségi jogok megvalósulásáért és érvényesüléséért folytatott...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:33 ]
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács decemberben megválasztott új elnöke, valamint Sárközi István, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke volt ma a vendégünk - írta keddi Facebook-bejegyzésében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:08 ]
Beolvasás folyamatban