Vajdaság
VMDK: Mi folytatjuk!
Csak az MM szűnt meg, nem az ellenzéki tér! Számunkra az „utánunk a vízözön” gondolkodás nem elfogadható!
Betűméret:             

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK ) sajnálattal veszi tudomásul valamikori szövetségesének döntését a tevékenységének felfüggesztésére. Ezzel eggyel kevesebb hang lesz a vajdasági magyarság körében, ami nem jó, mert a politikai pluralizmus fejlesztése helyett, tovább fog erősödni az egyre eluralkodó egypárti diktatúra.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége a továbbiakban is felvállalja az ellenzéki munka nehéz keresztjét, illetve az elkövetkezőkben is kész szolgálni a vajdasági magyar közösség érdekeit.

Ezért sem tudunk egyetérteni Sövény Ferencnek, az MM volt vezetőjének kijelentésével, amely szerint „azzal, hogy a nemzeti tanácsi választásokon a VMSZ-en kívül egyetlen másik politikai opció sem indult, elmondható, hogy megszűnt létezni a vajdasági magyar ellenzéki tér is”, hiszen senki se jogosította fel arra, hogy mások nevében ilyen jellegű kijelentést tegyen.

Véleményét tudomásul vesszük, de mélyen nem értünk vele egyet. Az „utánunk a vízözön” gondolkodás számunkra nem elfogadható!

Annál is inkább, mert részünkről az MNT-választásoktól való távolmaradás tudatos döntés volt., a harc pedig azóta is folytatódik!

Ebből kifolyólag felkérjük mindazokat, akik eddig se adták be a derekukat, nem „függesztették fel” politikai tevékenységüket, hanem a továbbiakban is a normalitás és a demokratikus értékek mellett foglalnak állást, valamint nem riadnak vissza a közéleti tevékenységtől, lépjenek kapcsolatba velünk, a közös munka folytatása érdekében.

Legyünk együtt még erősebbek!

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Amikor
2022. DECEMBER 8. [ 20:02 ]

Amikor Páll meghalt, be kellett volna csukni a boltot. Ami utána jött, nem igazolta a létezésük szánalmmas értelmét.


A szabadkai rendőrség letartóztatta az 1989-es születésű, helybeli R. S-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadott és kirabolt egy idős férfit. Az elkövető az utcán találkozott a 68 éves áldozatával, akit fizikailag bántalmazott, majd elvette tőle a nála talált pénzt. A férfit súlyos testi sérülésekkel...
2023. JANUÁR 26.
[ 8:38 ]
Kovács Elvirát választották az Európa Tanács kisebbségi jogi albizottságának elnökévé. A politikus ennek kapcsán tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook-oldalán. Kiemelte, nagy öröm számára, hogy ebben a funkcióban tovább folytathatja a nemzeti kisebbségi jogok megvalósulásáért és érvényesüléséért folytatott...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:33 ]
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács decemberben megválasztott új elnöke, valamint Sárközi István, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke volt ma a vendégünk - írta keddi Facebook-bejegyzésében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:08 ]
Beolvasás folyamatban