Vajdaság
Május végén nyílik meg a palicsi aquapark 
Betűméret:             

A Palics Park Kft. és a köztársasági idegenforgalmi minisztérium csütörtökön írja alá a szerződést a palicsi aquapark befejezéséhez szükséges további 470 millió dinár folyósításáról. A tervek szerint a létesítmény többszöri halasztás után 2023. május 31-én végre megnyílhat majd, írja a Subotica.com portál Pásztor Istvánnak, a Palics Park Kft. Közgyűlése elnökének és Dencs Valériának, a kft. Igazgatójának a szerdai sajtótájékoztatója kapcsán.

A pénzt a költségvetés módosításával teremtik elő, ami annak a bizonyítéka, hogy Szerbiában számít az adott szó, mondta Pásztor István, emlékeztetve arra, hogy korábban ugyancsak folyósítottak már 230 millió dinár dinárt. A létesítmény befejezéséig meg kell találni, hogy ki fogja majd működtetni az aquaparkot. Nem a Palics Park Kft. és nem a Stadion Közvállalat lesz az, hanem olyan jogi személy, amely professzionálisan tudja majd működtetni a létesítményt. Ez valószínűleg pályázat útján dől majd el.

Már megkezdődtek az épületkomplexum belső munkálatai, a parkoló építése is a végéhez közeledik. Dencs Valéria reméli, hogy a mostani határidő végére elkészül az aquapark.

Bejelentették azt is, hogy a Szerbiai Fejlesztési Ügynökség komoly tárgyalásokat folytat lehetséges beruházókkal egy 60 millió euró értékű szállodakomplexumról, illetve, hogy a tartományi kormány 36,5 millió dináros támogatásának köszönhetően a tervek szerint az elkövetkező két évben rendbe teszik a palicsi üdülőtelepet.

A rendezési tervet még 2010-ben elfogadta a városi képviselő-testület, de annak megvalósítás azóta is várat magára. Az övezetben számos épület lepusztult állapotban van, s urbanisztikai, jogi és tulajdonjogi státuszuk is rendezetlen. A tartomány pénzt biztosított a romok eltakarítására, mert az üdülőhely szívében nem maradhatnak. Ugyanakkor megpróbálják rendezni a tulajdonjogi viszonyokat is. Várhatóan 51 omladozó épület kerül lebontásra.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szabadkai rendőrség letartóztatta az 1989-es születésű, helybeli R. S-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadott és kirabolt egy idős férfit. Az elkövető az utcán találkozott a 68 éves áldozatával, akit fizikailag bántalmazott, majd elvette tőle a nála talált pénzt. A férfit súlyos testi sérülésekkel...
2023. JANUÁR 26.
[ 8:38 ]
Kovács Elvirát választották az Európa Tanács kisebbségi jogi albizottságának elnökévé. A politikus ennek kapcsán tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook-oldalán. Kiemelte, nagy öröm számára, hogy ebben a funkcióban tovább folytathatja a nemzeti kisebbségi jogok megvalósulásáért és érvényesüléséért folytatott...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:33 ]
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács decemberben megválasztott új elnöke, valamint Sárközi István, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke volt ma a vendégünk - írta keddi Facebook-bejegyzésében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:08 ]
Beolvasás folyamatban