Vajdaság
Reagálások a szabadkai lövöldözésre:  Végső figyelmeztetés, hogy Szerbia vizsgálja felül migrációs politikáját
Betűméret:             

Megdöbbenés lett úrrá Szabadkán, miután pénteken, a kora esti órákban több lövés is eldördült Szabadka belvárosában. A migránsleszámolás során egy bevándorló sérült meg. Az emberek a közösségi oldalakon azt írják, meddig folytatódhat ez így, hogy külföldi fegyveresek tartják félelemben a polgárokat.

Közösségi oldalán reagált a történtekre Pásztor István, a VMSZ elnöke is:

“A szabadkai Lidl bevásárlóközpont előtt lezajlott lövöldözés végső figyelmeztetés kell, hogy legyen, hogy Szerbia felülvizsgálja a migrációs politikáját. Határozottan és engedékenységet nem ismerve megálljt kell parancsolni az illegális migrációnak. Annyit beszéltünk már róla. Elmúlt a beszélgetés ideje, az államnak meg kell, hogy védje a polgárait” - írja a VMSZ elnöke.

Reagált dr. Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti képviselője is: “Mi 2015 óta követeljük a parlamentben, hogy az állam védje meg saját polgárait. Remélem most már mindenki belátja, hogy ez nem mehet így tovább. Kitartók leszünk továbbra is!”

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy nő meghalt abban a tűzben, ami az éjszaka ütött ki Óbecsén, egy Partizán utcai családi házban. A Telegraf értesülése szerint a lángok valamivel éjfél után csaptak fel. Noha a tűzoltók nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, a ház tulajdonosán, K. Zs.-n már nem tudtak segíteni. A helyszínelés ezekben az órákban is...
2023. DECEMBER 3.
[ 11:34 ]
Zenta önkormányzata a község idegenforgalmi szervezetével és helybeli vállalkozók által megalapított a Zenta Kedvelőinek Egyesületével karöltve egy műjégpályát állít fel a város főterén. A fentiekben megnevezett civil szervezet által a városnak adományozott korcsolyapályán december 10-től január 31-ig...
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
Tizenkét évvel ezelőtt indították el Újvidéken az NS bike kerékpárkölcsönzést. Az idei idény ma, december 1-jén zárul. A Parking servis közvállalat kéri a polgárokat, hogy a kölcsönzött bringákat vasárnapig, december 3-án 19 óráig vigyék vissza valamelyik kölcsönzőpontra.
2023. DECEMBER 1.
[ 13:30 ]
Beolvasás folyamatban