Vajdaság
Feloszlatták a tartományi képviselőházat, kiírták a választásokat
Betűméret:             

A tartományi képviselőház tagjai mai döntésükkel feloszlatták a testületet, ami lehetővé tette Momo Čolaković házelnök számára, hogy december 17-ére kiírja a vajdasági parlamenti választásokat.

A 108 jelenlevő képviselő közül 95 támogatta a határozatot, négyen ellenezték, 9 képviselő pedig tartózkodott. Az ülésen a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség támogatta a határozatot, a Szerb Radikális Part, a Remény Koalíció és a Vajdasági Front ellene szavazott. A tartományi parlamenti választásokat jövő év május 2-án kellett volna megtartani.

A tartományi választások kiírását az előterjesztés szerint az indokolta, hogy célszerű azt a köztársasági parlamenti választásokkal egy időben, vagyis december 17- én megtartani, ugyanis ez költséghatékonyabb és technikailag is könnyebben kivitelezhető.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Parlament
2023. NOVEMBER 17. [ 9:06 ]

Parlamentet emlegetnek, pedig szinte nincs jogköre. A politikai káderek vígasztaló parkolópályája. A vajdasági jövedelmek alig 6%-a a gazdálkodási alap. Ezt, meg főleg a november 25. soha nem bocsájtom meg.


Egy nő meghalt abban a tűzben, ami az éjszaka ütött ki Óbecsén, egy Partizán utcai családi házban. A Telegraf értesülése szerint a lángok valamivel éjfél után csaptak fel. Noha a tűzoltók nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, a ház tulajdonosán, K. Zs.-n már nem tudtak segíteni. A helyszínelés ezekben az órákban is...
2023. DECEMBER 3.
[ 11:34 ]
Zenta önkormányzata a község idegenforgalmi szervezetével és helybeli vállalkozók által megalapított a Zenta Kedvelőinek Egyesületével karöltve egy műjégpályát állít fel a város főterén. A fentiekben megnevezett civil szervezet által a városnak adományozott korcsolyapályán december 10-től január 31-ig...
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
Tizenkét évvel ezelőtt indították el Újvidéken az NS bike kerékpárkölcsönzést. Az idei idény ma, december 1-jén zárul. A Parking servis közvállalat kéri a polgárokat, hogy a kölcsönzött bringákat vasárnapig, december 3-án 19 óráig vigyék vissza valamelyik kölcsönzőpontra.
2023. DECEMBER 1.
[ 13:30 ]
Beolvasás folyamatban