Vajdaság
A belügyminiszter meglátogatta Palicson a rendőrség különleges egységeit 
Betűméret:             

Bratislav Gašić belügyminiszter a hétvégén meglátogatta Palicson a rendfenntartó erők tagjait, és elmondta, hogy a rendőrség kitartóan folytatja az akciót mindaddig, amíg az illegális migráció problémája meg nem oldódik és az embercsempészet láncolata teljesen meg nem szakad, tette a közzé a hírt a Subotica.com portál.

- A Belügyminisztérium tagjai ennek érdekében maximálisan és elkötelezetten törekszenek az ország északi részén élő polgárok biztonságának megőrzésére. A következő napokban fokozni fogjuk az intézkedéseket, további szükséges rendőri erőket vonunk be az illegális migráció visszaszorítására irányuló akció végrehajtásába – hangsúlyozta a miniszter.

A miniszter ezúton is köszönetet mondott a MUP minden tagjának, akik éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy polgáraink biztonságban legyenek.

Az illegális migráció visszaszorítására irányuló műveletben, amelyet Bratislav Gašić belügyminiszter utasítására hajtanak végre, és amelyet a rendőrség igazgatójának helyettese, Dejan Luković rendőrtábornok vezet, a rendőrök összesen 6399 illegális migránst találtak, akik a határzónákban bújkáltak Zombor, Szabadka, Nagykikinda és Pirot térségében.

A rendőrök 134.542 járművet és 378 épületet ellenőriztek. Az épületek többsége Szabadkán található. Elfogtak nyolc csempészt, illetve 253 embert vettek őrizetbe különböző bűncselekmények miatt.

Az akció kezdete óta a több száz rendőr 29 automata puskát és 10 pisztolyt, 3120 darab különböző kaliberű lőszert, több száz külföldi útlevelet és kábítószert talált a terep részletes átvizsgálása során.

VajMa
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az áldozat három évig nem vette fel a szociális segélyt, ez vált gyanússá. Kiderült, hogy a férfi már nem él, a saját fia gyilkolta meg. Az elkövető a 37 éves J. M., a borzalom pedig Szabadkán, a Szerb sor egyik házában történt még 2021-ben. Apa és fia összeszólalkozott, végül a veszekedés leszámolásba torkollott:...
2024. JÚNIUS 11.
[ 9:23 ]
Az európai parlamenti választások után a Fidesz-KDNP-nek 11 képviselője lesz az EP-ben. Ezzel az eredménnyel a listán nyolcadik helyen álló Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, a párt alelnöke is bejut az Európai Parlamentbe. A szakpolitikus közösségi oldalán fejezte ki köszönetét dr. Pásztor...
2024. JÚNIUS 10.
[ 12:17 ]
A hajnali órákban ismét vihar vonult végig Vajdaságon. Míg hajnali 4 óra körül villámlással, erős esővel indult a vihar, mire elérte Felsőhegyet és Zentát, már jég is társult hozzá. A közösségi oldalon megosztott képek szerint a jég nem volt túl nagy, borsónagyságú lehetett, ám bőségesen kaptak belőle az arra...
2024. JÚNIUS 9.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban