Vajdaság
A belügyminiszter meglátogatta Palicson a rendőrség különleges egységeit 
Betűméret:             

Bratislav Gašić belügyminiszter a hétvégén meglátogatta Palicson a rendfenntartó erők tagjait, és elmondta, hogy a rendőrség kitartóan folytatja az akciót mindaddig, amíg az illegális migráció problémája meg nem oldódik és az embercsempészet láncolata teljesen meg nem szakad, tette a közzé a hírt a Subotica.com portál.

- A Belügyminisztérium tagjai ennek érdekében maximálisan és elkötelezetten törekszenek az ország északi részén élő polgárok biztonságának megőrzésére. A következő napokban fokozni fogjuk az intézkedéseket, további szükséges rendőri erőket vonunk be az illegális migráció visszaszorítására irányuló akció végrehajtásába – hangsúlyozta a miniszter.

A miniszter ezúton is köszönetet mondott a MUP minden tagjának, akik éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy polgáraink biztonságban legyenek.

Az illegális migráció visszaszorítására irányuló műveletben, amelyet Bratislav Gašić belügyminiszter utasítására hajtanak végre, és amelyet a rendőrség igazgatójának helyettese, Dejan Luković rendőrtábornok vezet, a rendőrök összesen 6399 illegális migránst találtak, akik a határzónákban bújkáltak Zombor, Szabadka, Nagykikinda és Pirot térségében.

A rendőrök 134.542 járművet és 378 épületet ellenőriztek. Az épületek többsége Szabadkán található. Elfogtak nyolc csempészt, illetve 253 embert vettek őrizetbe különböző bűncselekmények miatt.

Az akció kezdete óta a több száz rendőr 29 automata puskát és 10 pisztolyt, 3120 darab különböző kaliberű lőszert, több száz külföldi útlevelet és kábítószert talált a terep részletes átvizsgálása során.

VajMa
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

December 3-a a fogyatékkal élők nemzetközi napja. Ez alkalomból a topolyai polgármester minden évben meglátogatja a községben működő, fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, egyesületeket. Szatmári Adrián, Topolyai község polgármestere munkatársaival hétfőn ellátogatott ezekbe...
2023. DECEMBER 5.
[ 13:10 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben került kiosztásra a magyar kormány adománya a kisgyermekeknek, akiknek a babacsomagot a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából kézbesítették. Ezen a helyszínen 40 babacsomagot adtak át, a helybeli, nagybecskereki, lukácsfalvi, erzsébetlaki és szentmihályi szülők mellett első alkalommal voltak...
2023. DECEMBER 5.
[ 7:26 ]
Zentán rendezték meg a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) konferenciáját, amelyen a magyarországi és a vajdasági vállalkozók közötti együttműködés kiszélesítésének a lehetőségeiről tárgyaltak. Az összejövetel résztvevőit elsőként Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere, az összejövetel egyik...
2023. DECEMBER 4.
[ 19:02 ]
Beolvasás folyamatban