Vajdaság
Tartományi választások: A VMSZ átadta választási listáját
Betűméret:             

A mai napon, november 21-én 00.10 órakor a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) átadta a választási listáját a december 17-ei tartományi választásokra – tájékoztatott a Tartományi Választási Bizottság. Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ ügyvezető elnöke közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy akárcsak az országos választások esetében, itt is a 6-os számmal adta át tartományi választási listáját a Vajdasági Magyar Szövetség.

Éjfél után tíz perccel benyújtották a Vajdasági Magyar Szövetség – Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! elnevezésű választási listáját, amelyet 6526 polgár támogatott – áll a választási bizottság közleményben.

"A lista élén Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke áll, amelyet további 119 tettre kész magyar polgártársunk követ" - tette hozzá dr. Pásztor Bálint. Bejegyzésében a VMSZ megbízott elnöke úgy fogalmaz, külön bizakodásra ad okot, hogy mindössze négy óra alatt 6526-an írtak alá a szükséges 2000 fő helyett. A VMSZ a vajdasági magyar összefogást és a vajdasági autonómiát képviselve indul a megmérettetésen - írja dr. Pásztor Bálint.

A bizottság a választási listák kihirdetéséről a benyújtástól számított 48 órán belül köteles döntést hozni.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy nő meghalt abban a tűzben, ami az éjszaka ütött ki Óbecsén, egy Partizán utcai családi házban. A Telegraf értesülése szerint a lángok valamivel éjfél után csaptak fel. Noha a tűzoltók nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, a ház tulajdonosán, K. Zs.-n már nem tudtak segíteni. A helyszínelés ezekben az órákban is...
2023. DECEMBER 3.
[ 11:34 ]
Zenta önkormányzata a község idegenforgalmi szervezetével és helybeli vállalkozók által megalapított a Zenta Kedvelőinek Egyesületével karöltve egy műjégpályát állít fel a város főterén. A fentiekben megnevezett civil szervezet által a városnak adományozott korcsolyapályán december 10-től január 31-ig...
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
Tizenkét évvel ezelőtt indították el Újvidéken az NS bike kerékpárkölcsönzést. Az idei idény ma, december 1-jén zárul. A Parking servis közvállalat kéri a polgárokat, hogy a kölcsönzött bringákat vasárnapig, december 3-án 19 óráig vigyék vissza valamelyik kölcsönzőpontra.
2023. DECEMBER 1.
[ 13:30 ]
Beolvasás folyamatban