Vajdaság
Aláírták a temerini vízgyár kiépítéséről szóló szerződést: Két év a határidő
Betűméret:             

Mladen Zec, Temerin község elnöke és Miloš Orbović, a GAT vállalat igazgató-helyettese ma aláírta a temerini vízgyár kiépítéséről szóló szerződést.

A tartományi kormány 1,6 milliárd dinárt különített el erre a projektre a vajdasági Tőkebefektetési Igazgatóságon keresztül.

Igor Mirović tartományi kormányfő meggyőződése szerint, a Staro Đurđevo forrásnál a következő két évben – mint ahogy az a szerződésben áll – kiépül a kútvíztisztító üzem.

Ez egy közel 3.000 négyzetméter alapterületű, minden szükséges felszereléssel ellátott létesítmény lesz, melynek elsődleges célja, hogy kiszűrje az arzént, az ammóniát és más káros anyagokat a vízből, amelyek jelenleg mind megtalálhatóak a temerini övezetben lévő forrásokban.

Mirović kiemelte: a következő hetekben megkezdődnek a munkálatok.

A kútvíz megtisztítására szolgáló új rendszerrel a jelenlegi, másodpercenkénti 35 literről 130 literre emelkedik a kapacitás, ez pedig elegendő lesz a mintegy 45 ezer temerini lakos vízszükségletének kielégítésére, írja a 021.rs.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2008 óta rendezik meg Sándoregyházán az Anyanyelv Nemzetközi Napját. Tizenhat éve mutatják be évről évre a különböző nemzetiségek, hogy milyen gazdagok azok a közösségek, ahol több nemzetiség él együtt. Ilyen sokszínű település az esemény helyszínéül szolgáló Sándoregyháza is, amely a 2022-es népszámlálás...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 22:34 ]
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjának kertész- és mezőgazdasági mérnök szakán az idén 16 diák végzett. A Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központjában megrendezett ünnepségen a végzős hallgatókat a magyarországi egyetem, a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ és a zentai...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 18:04 ]
Az újvidéki oroszok már napok óta búcsúznak az elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőtől, a Putyin-diktatúra foglyától. A börtönben meghalt Navalnijnak ideiglenes emlékművet állítottak a Szerb Nemzeti Színház közelében. Virágokat, gyertyákat és üzeneteket hagytak az orosz ellenzéki vezető emlékére. Az...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 13:54 ]
Beolvasás folyamatban