Vajdaság
Megkezdődött a választási anyag nyomtatása a Hivatalos Közlöny nyomdájában
Betűméret:             

A belgrádi Hivatalos Közlöny nyomdája ma kezdte meg a december 17-re kiírt tartományi parlamenti választások anyagának nyomtatását.

A szavazólapok nyomtatásának kezdetén jelen voltak a Tartományi Választási Bizottság (PIK) képviselői is. A polgárok ezeket a szavazólapokat használják majd a tartományi parlamenti képviselők megválasztásakor.

A PIK korábban megtartott ülésein meghatározták a szavazólapok számát, ami 1.669.734, ez pedig megegyezik a vajdasági választópolgárok számával.

A nyelvek tekintetében a szavazólapokat egy, kettő, három, négy vagy öt változatban nyomtatják ki, attól függően, hogy a Vajdaság területén lévő egyes községekben, városokban mely nyelvek vannak hivatalos használatban.

Szürke papírra nyomtatják azokat a szavazólapokat, amelyekkel a tartományi parlamenti képviselőket választják meg a polgárok, az urna szabályosságát ellenőrző lap színe pedig rezedazöld lesz.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2008 óta rendezik meg Sándoregyházán az Anyanyelv Nemzetközi Napját. Tizenhat éve mutatják be évről évre a különböző nemzetiségek, hogy milyen gazdagok azok a közösségek, ahol több nemzetiség él együtt. Ilyen sokszínű település az esemény helyszínéül szolgáló Sándoregyháza is, amely a 2022-es népszámlálás...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 22:34 ]
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjának kertész- és mezőgazdasági mérnök szakán az idén 16 diák végzett. A Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központjában megrendezett ünnepségen a végzős hallgatókat a magyarországi egyetem, a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ és a zentai...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 18:04 ]
Az újvidéki oroszok már napok óta búcsúznak az elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőtől, a Putyin-diktatúra foglyától. A börtönben meghalt Navalnijnak ideiglenes emlékművet állítottak a Szerb Nemzeti Színház közelében. Virágokat, gyertyákat és üzeneteket hagytak az orosz ellenzéki vezető emlékére. Az...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 13:54 ]
Beolvasás folyamatban